Chemie voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Michiel Veldhuis

Hoi, mijn naam is Michiel Veldhuis. Ik volg de opleiding Chemie en ben momenteel bezig met mijn afstudeerstage bij Shell.

Ik vond het kiezen van een opleiding vrij lastig, vooral vanwege het grote aanbod van studies, zowel op hbo- als op universitair niveau. Na het bezoeken van veel Open Dagen kwam ik uiteindelijk bij Inholland terecht. Ik merkte dat het praktijkgerichter onderwijs mij meer aansprak. De docenten op de opleiding hebben uiteenlopende kwaliteiten, wat leuk is, omdat elke docent gespecialiseerd is in een eigen vakgebied. Geen vak is hetzelfde, waardoor je dus als student ook goed te weten komt waar je eigen interesses nou precies liggen. Dat is ook wel belangrijk, omdat je na het eerste jaar moet kiezen voor een bepaalde richting (Chemie, Biotechnologie of Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek).

Wat deze opleiding speciaal maakt is de verdeling en aansluiting tussen de theoretische en de praktijkgerichte vakken. Zo doe je in het eerste jaar extra kennis op over titraties, DNA-polymerase en andere interessante technieken die veelvuldig worden toegepast in laboratoria. Vervolgens ga je de opgedane kennis gebruiken op het lab om verscheidene experimenten uit te voeren. Je leert dan niet alleen de werking en het principe van een spectrofotometer kennen, maar ook hoe je er de concentratie van een bepaalde stof in een voedingsproduct mee kunt bepalen.

In de loop van het tweede en derde jaar ga je pas echt de diepte in met de theorie en ook met het experimentele onderzoek. Aan het eind van het tweede jaar ben je in staat om zelf een onderzoeksmethode op te stellen en daarmee een onderzoek uit te voeren. Dit is pas het begin, want in het derde en vierde jaar zul je in totaal anderhalf jaar stagelopen bij twee verschillende bedrijven. Tijdens het stagelopen werk je aan een door jou gekozen onderzoeksopdracht. Door stage te lopen kom je heel goed te weten wat wel en niet bij jou past, leer je de theorie toe te passen in de praktijk en heb je al een grote kans op een toekomstige werkplek!

 

Mocht je nog meer willen weten over de opleiding Chemie, aarzel niet en stel mij gerust een vraag!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228