Communicatie voltijd

"Ik voelde me als een vis in het water en maakte een snelle persoonlijke groei door."

Com - Elsemiek Bouwmeester.jpg

Afgestudeerde Elsemiek Bouwmeester

Ik koos voor de opleiding Communicatie aan Hogeschool Inholland omdat ik het niet goed naar mijn zin had bij een studie die ik volgde aan een andere hogeschool. Toen ik Communicatie bij Inholland ging studeren had ik spijt dat ik niet meteen daar met mijn opleiding was begonnen.

Er zijn bij Inholland korte lijnen tussen de studenten en docenten. Dat vond ik altijd erg prettig, omdat de drempel laag is om met docenten te praten en advies te vragen. De docenten maken bij deze hogeschool altijd tijd voor je vrij en er heerst een gemoedelijke sfeer. Hierdoor raak je geïnspireerd en heb je de motivatie om je uiterste best te doen en het beste van je studie te maken.

Persoonlijke groei
Ik heb veel goede herinneringen aan de opleiding. Ten eerste heb ik er een hele leuke groep vriendinnen aan overgehouden. Ook herinner ik mij een aantal excursies, onder andere naar Brussel en een groot aantal gastcolleges vooral tijdens de masterclasses in het vierde jaar.

Ik voelde me als een vis in het water en maakte een snelle persoonlijke groei door. Ook van mijn stage en afstuderen heb ik heel veel geleerd. Zo heb ik me tijdens mijn stage beziggehouden met social media en heb ik voor mijn afstudeerscriptie een marketingcommunicatieplan geschreven. Uiteindelijk ben ik met een 8 afgestudeerd. De diploma-uitreiking is ook een mooie herinnering, die was echt te gek georganiseerd!

Van hbo naar universiteit
Na mijn opleiding ben ik naar de Vrije Universiteit in Amsterdam gegaan om door te leren. Ik studeer daar Beleid, Communicatie en Organisatie. Deze opleiding bestaat uit een schakeljaar en een masterjaar. Ik ben van mening dat het praktische van een hbo-opleiding erg goed aansluit op een masteropleiding. Je benadert de theorie van verschillende kanten.

Na het hbo is de universiteit wel even wennen. De stof is op zich niet veel moeilijker, maar het is wel erg veel. Je moet jezelf een manier aanleren om zo efficiënt mogelijk door te stof heen te komen. En je moet er gewoon veel meer voor doen om de stof te beheersen.

Ik ben nog niet echt bezig wat ik precies wil doen na het behalen van mijn master. Zoals ik er nu tegenaan kijk zou ik het interessant vinden om de interne communicatie te verzorgen bij een organisatie die iets goeds doen voor de maatschappij, zoals Warchild. Op deze manier kun je een bijdrage leveren aan het beter maken van de maatschappij en doe je ook iets dat je leuk vindt.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!