De opleiding

Voor wie?

Je wilt een verbinding tussen denken én doen, waardoor je jezelf zowel theoretisch als praktisch ontwikkelt. Je vindt het belangrijk woord én beeld in media effectief te verwerken en je wilt graag goed geschreven teksten produceren. Ook als je nog niet precies weet wat je wilt dan geeft de opleiding Communicatie je de ruimte om dit zelf en met de hulp van een deskundig team docenten te ontdekken. Zo ontwikkel je jezelf tot een breed georiënteerde professional, waarbij je in jaar drie en vier je eigen specialisme kan kiezen. Na deze studie kan je gaan voor je droombaan of heb je de basis gelegd om verder te studeren, the world is yours.

Waarom de opleiding Communicatie?

  • Omdat de voltijd Communicatie-opleiding van Inholland in augustus 2017 van de overheid de beoordeling 'goed' voor de komende vijf jaar heeft ontvangen en voor het onderdeel 'examinering' zelfs de beoordeling 'excellent'!;
  • Omdat je dan voortdurend bezig bent met het bedenken, ontwerpen en organiseren van reclamecampagnes, teksten, beelden en evenementen;
  • Omdat je in vier jaar je eigen richting kan bepalen binnen de domeinen media, reclame en design;
  • Omdat de opleiding kleinschalig is en veel persoonlijke aandacht biedt tijdens je studie;
  • Omdat er op dit moment veel vraag is naar communicatiespecialisten.

Opleiding in het kort

Vanaf het eerste jaar kom je in contact met de beroepspraktijk en maak je kennis met de wereld van communicatie. Zo organiseren jij en je medestudenten al in de eerste tien weken het event MiXM! Vervolgens werk je als redacteur en journalist, reclamemaker en persvoorlichter. Je werkt aan opdrachten met ervaren docenten die vaak ook zelf uit het communicatiewerkveld komen. Daarnaast volg je masterclasses, gastcolleges en ga je mee met field trips.

In het tweede jaar ga je dieper in op onderwerpen uit het eerste jaar en leer je meer over vernieuwende communicatievormen. Je maakt een bedrijfsfilm, lanceert een innovatief product en ontwikkelt een reclamestrategie.

In het derde jaar regel je een stage op het gebied van reclame, media of design. Daarna voer je een grote praktijkopdracht uit in de richting waarin jij je verder wilt verdiepen. Dit is een project waarbij je vanuit eigen onderzoek een creatieve communicatieoplossing bedenkt en ontwerpt. Ook bereid je je voor op het afstuderen. Met je afstudeeropdracht sluit je in het vierde jaar de opleiding af.

Studeren in het buitenland

Zie je een avontuur in het buitenland zitten? Zo'n ervaring is verrijkend voor jezelf én je cv. In jaar 3 heb je de mogelijkheid om zowel je stage als je studie in het buitenland te volgen. We beschikken namelijk over een groot (en groeiend) netwerk van internationale onderwijsinstellingen waar wij mee samenwerken. Zo kan je terecht bij verschillende hogescholen in onder andere Duitsland, Spanje, Portugal, Zweden, Finland, Turkije en Groot-Brittannië.

Wil je verder weg? Dat kan! We hebben namelijk ook contacten met instellingen in Mexico, Argentinië, Brazilië, Australië en de Verenigde Staten. Voor stages hebben we ook goede contacten, maar dit kan je natuurlijk ook helemaal zelf regelen.

Studies die hierop lijken