Creative Business voltijd

"Je moet creatief en initiatiefrijk zijn, en goed kunnen plannen."

Afgestudeerde Nicky van der Heijden

Mijn naam is Nicky van der Heijden ik ben 27 jaar en oud-student van de opleiding Media & Entertainment Management (nieuwe naam Creative Business)

Wanneer ben je afgestudeerd?:
In januari 2015.

Waarom heb je destijds voor Inholland gekozen?
Na het afronden van een mbo-opleiding richting detailhandel mode, ben ik aan het werk gegaan in een modewinkel. Leuk, maar niet iets wat ik mezelf mijn hele leven zag doen. Nadat ik had besloten om terug te gaan naar school, moest ik bedenken wat ik wél wilde. Een vriendin raadde Inholland aan en zo zag ik de opleiding Media en Entertainment Management (MEM) voorbijkomen. De mediawereld sprak me wel aan.

Hoe heb je de opleiding ervaren?
De jaren zijn voorbijgevlogen. De opleiding is breed georiënteerd en richt zich op verschillende mediabranches. Dit is een voordeel als je niet precies weet wat je wilt. Ik vond het fijn dat veel docenten werkzaam zijn in de mediabranche. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter of anders kunnen, en sommige vakken zijn minder leuk, maar dat heb je bij elke studie. Ik heb de opleiding als goed ervaren.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Je moet creatief en initiatiefrijk zijn en goed kunnen plannen. Dat zijn de eigenschappen die als eerste bij me opkomen. Natuurlijk hoef je niet alle eigenschappen volledig te bezitten, want er is altijd ruimte voor ontwikkeling, maar het werkt wel in je voordeel als je ze al ontwikkeld hebt.

Waarom zou je anderen de opleiding aanraden?
MEM is een opleiding waarmee je je breed kunt ontwikkelen op verschillende vlakken. Je kunt deze opleiding ook kiezen als je specifiek in de mediabranche wilt werken. Ik raad de opleiding aan voor degenen die zich (nog) niet willen specialiseren, maar willen generaliseren. Vanaf jaar 3 kun je je alsnog specialiseren binnen de opleiding.

Welke praktijkervaring heb je opgedaan tijdens je opleiding?
Bij NEWb, een intern leerwerkbedrijf, deed ik ervaring op in het managen van teams. In mijn derde jaar liep ik stage bij uitgeverij Sanoma, waar ik bij de Libelle Academy als online marketeer werkte. Hier heb ik veel praktijkervaring opgedaan! Mijn afstudeeropdracht deed ik bij filmtheater 't Hoogt en was gericht op crowdfunding. Heel wat anders dan mijn stage, maar daardoor deed ik wel nieuwe ervaring op.

Hoe is je carrière verlopen na je afstuderen?
Na mijn afstuderen plaatste ik een oproep op Linkedin. Ik kreeg een aanbod van mijn voormalige manager bij Libelle Academy , waar ik stage had gelopen. Voor mij dus geen lange, uitzichtloze sollicitatieprocessen.

Waar ben je nu werkzaam en wat zijn jouw werkzaamheden?
Ik werk nu als freelancer voor de Libelle Zomerweek als online coördinator en doe daarnaast werkzaamheden voor de Margriet Winterfair.

Waarom heb je voor deze baan gekozen?
Voor deze job mag ik schrijven en de functie is online en marketinggerelateerd; precies wat ik leuk vind.

Welke kennis vanuit je opleiding breng je nu in praktijk?
De opleiding richt zich niet specifiek op online marketing, maar omdat de opleiding breed is kun je dit zelf naar je toe trekken. Ik heb mijn schrijfvaardigheid een stuk verbeterd en ik maak een stuk minder fouten dan voorheen. Tijdens studieprojecten moest ik vaak creatieve dingen bedenken, iets wat ik ook nu nog doe.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik heb geen harde doelen voor ogen, maar zie mezelf over vijf jaar nog steeds werken in de online wereld. En dan als projectleider of projectmanager.

Welke tip zou jij aankomende studenten geven om succesvol de opleiding af te ronden?
Zorg dat je goed functioneert in projectgroepen en draag je steentje bij. Als je het merendeel van de colleges volgt, hoef je ook minder lang met je neus in de boeken te zitten! Een herkansing is niet erg, maar probeer deze te beperken, anders blijf je achter de feiten aanlopen. Enne, vergeet niet een hele hoop plezier te maken met je medestudenten, want dat levert toch de leukste herinneringen op ;-).

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228