Deficiëntietoetsen

laden

Wanneer heb je een deficiëntie?

Naast een havo- of vwo-diploma kunnen er ook bepaalde eisen gesteld worden aan het profiel en/of de vakken. Voldoe je niet aan de vakkenpakketeis dan ben je deficiënt voor dat vak. Om toegelaten te worden is het noodzakelijk dat je deze deficiëntie wegwerkt.

Wat als je een deficiëntie hebt voor een vak?

Als je een deficiëntie hebt voor een vak dan kun je via Hogeschool Inholland een deficiëntietoets doen. Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je eerst de desbetreffende deficiëntietoets hebben behaald. Voor de februari instroom moet je voor 1 februari je deficiëntie hebben weggewerkt en voor de septemberinstroom moet je voor 1 september je deficiëntie hebben weggewerkt. .

Wat als je een certificaat hebt van een andere hogeschool of organisatie?

Je kunt de certificaten ter beoordeling sturen naar: toelatingstoets@inholland.nl, maar in principe accepteert Inholland geen certificaten of toets uitslagen van andere instellingen. Je zult de toets hier opnieuw moeten behalen.

Voorwaarden voor aanmelding

Anders dan met de 21+ toets, geldt er geen leeftijdsgrens voor een deficiëntietoets. Ongeacht je leeftijd kun je dus aan de toets meedoen. Aanmelden voor de toets kan alleen nadat je een aanmeldingsverzoek voor een opleiding via Studielink hebt ingediend.

Hoe kun je jezelf aanmelden en inschrijven voor een toets?

Om je aan te melden voor een deficiëntietoets, dien je eerst een inschrijvingsverzoek voor een opleiding in via Studielink. Heb je dit gedaan dan stuur je een e-mail naar: toelatingstoets@inholland.nl. Vervolgens ontvang je per e-mail een Inschrijfformulier met verdere instructies. Hierin staat ook hoe je je inschrijving kunt afronden en hoe je de betaling voor de toets in orde kunt maken.

Toetsdata Deficiëntietoets

Doe je mee met een voorbereidende cursus voor één van de volgende 4 cursussen: Voorbereidingscursus Bedrijfseconomie, voorbereidingscursus Management & Organisatie, bijspijkercursus wiskunde en bijspijkercursus wiskunde/natuurkunde (dus niet de zomercursussen.) dan is de toets op 7 juli. Kijk op www.inholland.nl/Opleidingen/Voorbereidingscursussen voor meer informatie. Bij vragen kun je mailen naar toelatingstoets@inholland.nl.

Instroommoment deelnemers aan de voorbereidende cursus

 21+ toetsdatum

 Laatste  aanmelddatum 

 Laatste  afmelddatum

September 2017 - 2018 7 juli 2017 (indien van toepassing 10 juli 2e deel vaktoets)  2 juni 2017  9 juni 2017

Voorbereiding en informatie

Hoe je je kunt voorbereiden op de deficiëntietoets en welke boeken je daarvoor nodig hebt, is te lezen in de deficiëntie-Infowijzer.
Ook staat hierin vermeld wat de kosten van de deficiëntietoets zijn.
Download de deficiëntie-infowijzer 2017 (pdf)

Contact

Bij vragen kun je contact opnemen met Bureau Toelatingsonderzoeken via 023 - 543 8080 of e-mail: toelatingstoets@inholland.nl.