Deficiëntietoetsen

laden

Wanneer heb je een deficiëntie?

Naast een havo- of vwo-diploma kunnen er ook bepaalde eisen gesteld worden aan het profiel en/of de vakken. Voldoe je niet aan de vakkenpakketeis dan ben je deficiënt voor dat vak. Om toegelaten te worden is het noodzakelijk dat je deze deficiëntie wegwerkt.

Wat als je een deficiëntie hebt voor een vak?

Als je een deficiëntie hebt voor een vak dan kun je via Hogeschool Inholland een deficiëntietoets doen. Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je eerst de desbetreffende deficiëntietoets hebben behaald. Voor de septemberinstroom moet je voor 1 september je deficiëntie hebben weggewerkt.

Wat als je een certificaat hebt van een andere hogeschool of organisatie?

Je kunt de certificaten ter beoordeling sturen naar: toelatingstoets@inholland.nl, maar in principe accepteert Inholland geen certificaten of toets uitslagen van andere instellingen. Je zult de toets hier opnieuw moeten behalen.

Voorwaarden voor aanmelding

Anders dan met de 21+ toets, geldt er geen leeftijdsgrens voor een deficiëntietoets. Ongeacht je leeftijd kun je dus aan de toets meedoen. Aanmelden voor de toets kan alleen nadat je een aanmeldingsverzoek voor een opleiding via Studielink hebt ingediend.

Hoe kun je jezelf aanmelden en inschrijven voor een toets?

Om je aan te melden voor een deficiëntietoets, dien je eerst een inschrijvingsverzoek voor een opleiding in via Studielink. Heb je dit gedaan dan stuur je een e-mail naar: toelatingstoets@inholland.nl. Vervolgens ontvang je per e-mail een Inschrijfformulier met verdere instructies. Hierin staat ook hoe je je inschrijving kunt afronden en hoe je de betaling voor de toets in orde kunt maken.

Toetsdata Deficiëntietoets

Doe je mee met een voorbereidende cursus voor één of meer van de volgende 5 cursussen:
Voorbereidingscursus Bedrijfseconomie, voorbereidingscursus Management & Organisatie, bijspijkercursus Natuurkunde, bijspijkercursus Wiskunde A en/of de bijspijkercursus Wiskunde B (dus niet de zomercursussen) dan is de toets op 6 juli 2018. Kijk ook op: www.inholland.nl/voorbereidingscursussen voor meer informatie. Bij vragen kun je mailen naar toelatingstoets@inholland.nl

Instroommoment 21+ toetsdatum Laatste aanmelddatum Laatste afmelddatum
September 2018 - 2019 7 april 2018 16 maart 2018 23 maart 2018
September 2018 - 2019 6 juli 2018 1 juni 2018 8 juni 2018 

Voorbereiding en informatie

Hoe je je kunt voorbereiden op de deficiëntietoets en welke boeken je daarvoor nodig hebt, is te lezen in de deficiëntie-Infowijzer. Ook staat hierin vermeld wat de kosten van de deficiëntietoets zijn.
Download de deficiëntie-infowijzer 2018 (pdf)

Contact

Bij vragen kun je contact opnemen met Bureau Toelatingsonderzoeken via 023 - 543 8080, WhatsApp: 06 - 2111 5555 (niet voor bellen of sms) of mail naar toelatingstoets@inholland.nl.