Elektrotechniek voltijd

| Alkmaar |

Wat houdt de hbo-opleiding Elektrotechniek voltijd in?

Elektrotechniek is overal om ons heen en vrijwel iedereen is ervan afhankelijk. Bedenk eens wat elektriciteit allemaal mogelijk maakt: telefoneren, naar muziek luisteren, mailen en online een reis boeken. Maar ook: een huis verwarmen of juist verkoelen, digitaal fotograferen, kleding wassen en drogen, en voedsel bewaren. Als elektrotechnisch ingenieur sta je aan de wieg van de technische mogelijkheden van morgen.
Een elektrisch ingenieur ontwerpt, ontwikkelt, inspecteert, test en houdt toezicht op de fabricatie en installatie van elektrische apparatuur, componenten of systemen voor diverse toepassingen (bijv. commercieel, industrieel, huishoudelijk).

Met de voltijd hbo-opleiding Elektrotechniek krijg je een brede basis in de technische automatisering. Je ontwikkelt en realiseert apparaten en systemen die goed en efficiënt functioneren. Kennis van hard- en software is daarbij onmisbaar.
Als elektrotechnicus ingenieur sta je aan de wieg van de technische mogelijkheden van morgen. Dus ben jij iemand die wil leren hoe techniek werkt en wil leren wat er achter een interface schuil gaat? Lees hier dan meer over de opleiding Elektrotechniek.

Opleiding Elektrotechniek voltijd: Iets voor jou?

Heb je affiniteit met automatisering en techniek? Ben je leergierig, creatief én een doener? Wil jij helpen om het leven voor anderen aangenamer te maken door nog betere apparaten, systemen of installaties te ontwikkelen? Dan is de vierjarige voltijdopleiding Elektrotechniek echt iets voor jou!