Facility Management voltijd

"Geniet van misschien wel de leukste periode van je leven!"

facility-management.jpg

Docent Johan Tjoelker

Ik ben Johan Tjoelker en ik ben sinds 2007 docent aan de voltijdopleiding Facility Management in Diemen. De vakken die ik geef in alle vier de studiejaren zijn service en hospitality, inkoop, kwaliteitsmanagement en marketing communicatie.

Welke opleidingen heb je gedaan en bij welke andere bedrijven/scholen heb je gewerkt voordat je docent werd bij Inholland?
Ik heb zelf Toegepaste Huishoudwetenschappen (nu hbo Facility Management) en Sociologie met de variant organisatie en beleid gestudeerd. Verder heb ik gewerkt als restaurantmanager bij Gauchos Grill-restaurant en was ik projectcoördinator bij Nutsbedrijf Amstelland, welke een kanteling aan het doorvoeren was van een functioneel ingerichte organisatie naar een klantgerichte organisatie. Hiervoor zette ik o.a. een klantenservice en een leasebedrijf op en hield ik mij onder meer ook bezig met procesverbetering en sales. Hierna ben ik accountmanager geweest voor de zakelijke markt. Deze ervaringen uit het werkveld gebruik ik ook tijdens mijn lessen.

Welke rollen heb je binnen Inholland nog meer naast docent zijn?
Naast docent ben ik studieloopbaanbegeleider, consultant, stagebegeleider, afstudeerbegeleider, assessor en coördinator van de minor Service en Hospitality.

Welk type student kiest voor deze opleiding en waarom?
Naast studenten die bewust kiezen voor het vak trekt de opleiding studenten die iets met evenementen willen doen of die FM kiezen als alternatief voor de hogere hotelschool. Meest gehoorde argument is dat ze voor de opleiding kiezen omdat hij zo breed is.

Hoe is het persoonlijk contact tussen student en docent geregeld?
Goed. Wij kennen alle studenten en met regelmaat lopen ze bij ons binnen.

Bij welk soort bedrijven komen studenten van deze opleiding terecht?
Ze kunnen in principe in alle branches terecht. Daar waar een bedrijf groot genoeg is om een facilitaire dienst te hebben.

Mijn tip voor aankomende studenten?
Geniet van misschien wel de leukste periode van je leven!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!