Finance & Control: Bedrijfseconomie voltijd

Heb je vragen over de opleiding? Stel mij ze.

Vraag het aan student Charissa Talsma

Mijn naam is Charissa Talsma, ik ben 19 jaar oud en studeer Finance & Control: Bedrijfseconomie bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Ik ben in 2015 begonnen met de opleiding Business Studies en in mijn tweede jaar verder gegaan met Finance & Control: Bedrijfseconomie. Vanaf september 2017 ga ik mijn derde studiejaar in.

Na het behalen van mijn havodiploma ging ik zoek naar een economische opleiding. Na veel verschillende (hoge)scholen en opleidingen bezocht te hebben, was de conclusie dat ik het zakenwereldje in wil gaan. Wat ik precies wilde gaan doen wist ik toen nog lang niet, maar daar is het eerste gezamenlijke jaar Business Studies bij Inholland de ultieme oplossing voor. Gedurende dit eerste jaar kwam ik erachter dat cijfers mijn ding zijn, zodoende heb ik gekozen om in jaar twee de gesplitste opleiding Finance & Control: Bedrijfseconomie en Accountancy te doen. Na het tweede jaar merk je duidelijk wat de verschillen zijn tussen de twee opleidingen, waardoor ik wist dat ik verder wilde met Finance & Control: Bedrijfseconomie. Ik voer namelijk liever analyses uit aan de hand van processen, in plaats van uit jaarrekeningen. Zo vind ik het ook leuker om mij maximaal voor een bedrijf in te zetten, in tegenstelling tot het hebben van meerdere klanten zoals bij accountancy. Tijdens de opleiding leer je van alles, bijvoorbeeld recht, financiering en externe verslaggeving. Als afgestudeerde bedrijfseconoom kun je alle kennis dan ook goed inzetten tijdens werkzaamheden.

Zelf kom ik uit Beverwijk, ongeveer twintig minuutjes bij Alkmaar vandaan. Ik zat altijd op een vrij kleine school waardoor Inholland Alkmaar mij meteen aansprak. Klein, intiem en gezellig, maar toch een groot aanbod van opleidingen zorgde voor de doorslag. Ook is Alkmaar een hele gezellige stad, je kunt er lekker uiteten, shoppen en andere leuke dingen doen. De school is met het openbaar vervoer perfect te bereiken. Veel docenten die lesgeven komen zelf uit het bedrijfsleven. Sommigen zijn fulltime docent en andere docenten doen het naast hun andere baan. Docenten kunnen dus vaak goede voorbeelden geven uit de praktijk. Ik ervaar Hogeschool Inholland Alkmaar als een zeer fijne school waar ik me thuis voel!

Als je vragen hebt over de opleiding, de school of de stad Alkmaar, dan beantwoord ik ze graag voor je!Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!