Finance & Control: Bedrijfseconomie voltijd

Heb je vragen over de opleiding? Stel mij ze.

Vraag het aan student Rosanne van der Bas

Hoi, mijn naam is Rosanne van der Bas. Momenteel zit ik in het vierde, en dus laatste jaar van de studie Finance & Control: Bedrijfseconomie (domein Business, Finance & Law). Deze opleiding heeft een gezamenlijk eerste jaar met de opleidingen Business Studies en Accountancy. Het tweede jaar is alleen nog gezamenlijk met Accountancy en vanaf het derde jaar gaan ook deze twee opleidingen apart verder. Ik wil jullie graag vertellen waarom ik hier destijds voor gekozen heb.

Er is een lang traject aan mijn studiekeuze vooraf gegaan. Ik wist vrijwel zeker dat ik een economische opleiding wilde volgen, maar welke? Hoe lastig is het om in je zestiende levensjaar een keuze te maken die betrekking heeft op je toekomst? Ik vond het in ieder geval lastig. Nadat ik een aantal open dagen, proefstudeerdagen en meeloopdagen had bezocht, kwam ik uit bij Accountancy en Finance & Control: Bedrijfseconomie. Ik kon alleen niet kiezen, maar gelukkig hoefde ik deze keuze niet direct te maken als ik voor Inholland koos. Door het gezamenlijke programma van de eerste twee jaar, maakte het niet uit voor welke opleiding ik me destijds inschreef. Zo had ik als het ware nog twee jaar langer de tijd om een definitieve keuze te maken zonder daarbij een achterstand op te lopen. Ideaal in deze situatie. Achteraf gezien zijn er nog meer voordelen, bijvoorbeeld de veelzijdigheid van het eerste jaar. Je leert verschillende vakgebieden kennen en dat is een mooi begin voor de rest van je studie. Daarnaast kom je, doordat het eerste jaar gezamenlijk is met Business Studies, met veel verschillende type mensen in de klas. Ik heb veel van andere studenten kunnen leren, niet alleen in de klas, maar ook daarbuiten. In de derde periode van datzelfde jaar gingen alle studenten namelijk met elkaar op bootcamp naar de Ardennen en tijdens deze uitstap stond samenwerken centraal.

Na de havo ben ik meteen doorgestroomd naar het hbo. Op de havo heb ik het economie en maatschappij profiel gevolgd, met de vakken wiskunde B, M&O en Duits. Wanneer je M&O in je vakkenpakket hebt gehad, heb je in het eerste jaar een lichte voorsprong op andere studenten. Dus als je dat leuk vind, is deze studie misschien wel wat voor jou.

Het fijne aan Inholland vind ik de betrokkenheid van de docenten. Je bent geen nummertje, integendeel zelfs! De stap van de havo naar het hbo heb ik als groot ervaren en ik moest echt wennen. Mede door de betrokkenheid van de docenten heb ik toch redelijk snel mijn draai gevonden.

Inholland biedt ook kansen om je als student nog verder te ontwikkelen. Zo heb ik deelgenomen aan de Hbo Talentenprijs op de Hanzehogeschool in Groningen. Daar heb ik in een team gestreden om het beste financiële hbo-team van Nederland en Vlaanderen te worden. Daarnaast ben ik gevraagd om te helpen bij de uitvoering van de Rotterdamse Business Case, een project om de samenwerking tussen het voortgezet en hoger onderwijs te verbeteren. In de regio Rotterdam valt ruim 1/3 van de eerstejaars uit of switcht van opleiding en dat is natuurlijk zonde. Omdat ik aan het begin van de opleiding ook twijfels kende over mijn keuze, greep ik nu de kans de keuze voor potentiële studenten te vergemakkelijken.

Wil je wat weten over stages? Contacturen? De sfeer op school? Of heb je een hele andere vraag? Twijfel niet om ze aan me te stellen. Ik hoop dat ik je kan helpen bij het maken van een juiste studiekeuze.Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!