HBO - Rechten voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Recht - Kim van Leeuwen.jpg

Vraag het aan student Kim

Hoi, mijn naam is Kim van Leeuwen en ik ben in september 2016 begonnen aan de opleiding HBO-Rechten.

Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik al vanaf jongs-af-aan rechten wilde studeren. Ik heb hiervoor mijn vmbo-tl-diploma en mijn havodiploma gehaald. Ik heb bewust gekozen om na mijn vmbo-tl geen mbo te volgen, ondanks dat ik vaak hoor dat de overstap van havo naar hbo ‘groter’ is dan van mbo naar hbo. Zelf vond ik dit erg meevallen omdat je erg goed begeleid wordt op de opleiding. Wat ik ook erg fijn vind, is dat de lessen alleen aan je eigen klas worden gegeven in plaats van in de collegezaal met alle klassen.

Ik wist dus al precies welke opleiding ik wilde volgen. De keus was nu: welke school ga ik hiervoor kiezen? Na verschillende scholen te hebben bezocht, kwam ik bij Inholland terecht. De sfeer vond ik direct leuk, net als de studenten en natuurlijk het gebouw. Wat mij ook aansprak waren de lessen in kleine groepen en de gescheiden hoor- en werkcolleges.

Ik raad je aan om naar de open dag of proefstudeerdag te komen. Of om een dagje mee te lopen. Zelf heb ik in mijn eerste jaar aankomende studenten een dagje mee laten lopen en zij waren hier erg over te spreken. Nu ik in het tweede jaar zit, zie ik ze opnieuw rondlopen omdat ze voor deze opleiding hebben gekozen. Ontzettend leuk!

Ik had ook vragen voordat ik met de opleiding begon en nu ben ik blij dat ik jouw vragen kan beantwoorden. Onderaan de pagina kan je je vraag insturen. Door vragen te durven stellen kom je verder.Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!