Leisure & Events Management voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

LM - Jamie Visser.jpg (1)

Vraag het aan student Jamie Visser

Hoi, mijn naam is Jamie Visser en ik ben 25 jaar oud. Ik heb net het eerste jaar van Leisure management afgerond en ik heb daarmee mijn propedeuse behaald. Iets waar ik erg trots op ben!

Keuzes
Toen ik op mijn 19e klaar was met de havo, heb ik gekozen voor de studie Sportkunde (ook bij Hogeschool Inholland). Na drie jaar kwam ik erachter dat dit niet de juiste studie voor mij was en ben ik gestopt met de opleiding. Ik ben fulltime gaan werken op de Food & Beverage afdeling van een hotel en hier ontdekte ik hoe leuk ik het werk in deze sector vind. Elke dag was anders, het contact met de mensen en het bijdragen aan de gastbeleving spraken mij erg aan. Ik wilde nog altijd graag een hbo-diploma halen en ben toen gaan kijken naar studie in deze sector.

Afgelopen september ben ik gestart met Leisure Management. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat het brede werkveld en de open sfeer die heerste mij erg aanspraken.

Optimaal genieten
Mensen hebben tegenwoordig steeds minder vrije tijd en daarom willen zij optimaal genieten van wat zij als leuk en ontspannen ervaren. Het is aan ons, de toekomstige vrijetijdsmanagers, om voor deze mensen (vernieuwende) concepten te bedenken, creëren en vermarkten. Als vrijetijdsmanager is het van belang dat je creatief, innovatief en ruimdenkend bent. Organisatie skills en flexibiliteit komen ook goed van pas.

Ontspannen sfeer
De sfeer van de opleiding is ontspannen. De communicatie met leraren is open en het groepsgevoel is groot. Mijn eerste jaar heb ik niet als moeilijk ervaren. Wanneer je naar de lessen gaat en de stof bijhoudt, zijn de tentamens goed te halen. Daarnaast werk je elke periode met een aantal medestudenten aan een project dat gerelateerd is aan de vakken die dezelfde periode aangeboden worden. Hierdoor breng je gelijk alles in praktijk wat je geleerd hebt in de lessen en dat is iets wat ik erg leuk vond.

Kwaliteit opleiding
Daarnaast ben ik, afgelopen oktober, lid geworden van de opleidingscommissie van Leisure Management. De opleidingscommissie is een samengestelde commissie die bestaat uit leraren en studenten. Als commissie beoordelen wij de kwaliteit van de opleiding. Wij geven gevraagd en ongevraagd advies over o.a. de onderwijs- en examenregeling en de uitvoering hiervan.

Ik heb het erg naar mijn zin in de commissie en heb veel geleerd. Het is fijn om betrokken te zijn bij de opleiding, omdat dit het studeren een stuk gemakkelijker maakt. De band met leraren en medestudenten wordt beter, waardoor je je ook prettiger voelt op school.

Tip!
Mijn tip is om voor een goede verbondenheid met de opleiding te zorgen, op welke manier dan ook. Het is namelijk voor de komende vier jaar je ‘tweede thuis’.

Daarnaast wil ik alle toekomstige studenten adviseren om je goed te oriënteren voordat je voor een studie kiest. Het is geen fijn gevoel om een studie te moeten beëindigen omdat het toch niet jouw ding blijkt te zijn. Laat je goed adviseren en informeren, bezoek een open dag of ga een dag proef studeren. Je hebt nooit te veel informatie!

Heb jij nu nog onbeantwoorde vragen waar je graag wat meer over wilt weten? Mail mij gerust, ik help je graag!Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!