Leraar Basisonderwijs Digitaal (DigiPabo) deeltijd

Praktische informatie DigiPabo deeltijd

Start september 2022

September. (Week 35: maandag 29 augustus - vrijdag 2 september 2022)

De verkorte deeltijd start ook in februari 2021.

Duur opleiding

Minimaal 2 jaar voor de verkorte deeltijd
4 jaar voor de reguliere deeltijd

Titel

Bachelor of Education (B Ed)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Lees onze FAQ

Volg de locaties op Facebook

Alkmaar | Den Haag | Dordrecht | Haarlem | Rotterdam

Collegegeld 2021-2022

Het kabinet is van plan om iedereen die in het studiejaar 2021-2022 studeert korting te geven op het collegegeld. Zo hebben studenten wat meer financiële ruimte in deze coronatijd. Zodra de wet hierover is aangenomen, maken we definitieve bedragen bekend.
Lees meer over de mogelijke korting

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Vanaf het studiejaar 2017-2018 kun je onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet op de website van DUO

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 500 - € 1000
Introductieweek (vrijwillig): ca. € 125

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Den Haag

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag
Meer over deze locatie

Dordrecht

Achterom 103
3311 KB Dordrecht
Meer over deze locatie

Online Open Dag 6 november

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Als je de reguliere DigiPabo van vier jaar volgt, werk je per week ongeveer dertig uur thuis aan je studie. Pittig? Zeker, want je moet die tijd wel wekelijks vrij zien te maken. Daarmee voorkom je een onoverbrugbare studieachterstand. Inholland probeert jouw leerproces natuurlijk wel zo goed mogelijk te ondersteunen. Overleg daarvoor met je eigen leercoach. Bij de leercoach kun je terecht met al je vragen. We denken graag met je mee voor een studieroute op maat.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Je moet er minstens 50 behalen. Extra voorwaarde is dat je een voldoende haalt voor de landelijke toetsen Nederlands en rekenen (een minimale score van 120 voor de WisCAT-toets) én de praktijkonderdelen. Als je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over Leraar Basisonderwijs Digitaal (DigiPabo) deeltijd

  1. Zelfstandig en gedisciplineerd: studeren zonder direct 'fysiek' contact met medestudenten vraagt een hoge mate van zelfmotivatie.
  2. Jij kiest welke deeltijdvariant er bij jou past: geheel op afstand; deels op afstand; verkorte deeltijd of reguliere deeltijd.
  3. Je bent flexibel, je improviseert bijvoorbeeld als de techniek het even laat afweten of jouw planning anders loopt dan verwacht.
  4. Je bent een echte teamplayer, je leert op afstand samen met anderen via de digitale leeromgeving.
  5. Je moet voor deze opleiding ICT-vaardig zijn: je kan goed omgaan met een digitale leeromgeving en video.
  6. Veel scholen geven aankomende leerkrachten graag een baangarantie. 

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.denhaag@inholland.nl of decanaat.dordrecht@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!