Leraar Basisonderwijs Digitaal (DigiPabo) deeltijd

"Afgezien een workshop in Oegstgeest, heb ik verder alleen digitaal contact gehad met de opleiding."

Afgestudeerde Annelies Gijse

Een baan als NTC-docent
Ik woon op Bali en heb van daaruit de DigiPabo-opleiding gevolgd. De aanleiding was het mogelijk vinden van werk hier. Maar het was ook een verrijking van mijn eigen kennis die meteen van pas komt bij de opvoeding van onze kinderen. En het kan handig zijn bij een eventuele terugkeer naar Nederland. Ik zou dan een vaste baan moeten vinden om mijn gezin mee te mogen nemen. Intussen hebben we met een groep ouders een NTC-school opgericht (Nederlandse Taal en Cultuur) en daar werk ik nu. Dat was meer dan ik had kunnen hopen. Mede vanwege de opleiding zit mijn dochter nu op een internationale in plaats van een Indonesische school. Ik heb tijdens de opleiding trouwens wel het idee opgevat om iets aan het slechte Indonesische onderwijs te gaan doen, maar dat moet nog vorm krijgen.

Full-time bezigheid
De opleiding was inhoudelijk van goed niveau. Uitgebreide theoretische ondersteuning, praktijkstages en feedback door tutor en tutorgroepleden. Je leert veel van elkaars ervaringen. De studie was wel zwaarder dan ik had verwacht. Als je het goed wilt doen, ben je er eigenlijk fulltime mee bezig. Dat was van tevoren niet goed duidelijk gemaakt. Met een baan en twee kinderen ernaast - zoals ik en de meeste van mijn studiegenoten -, is het een haast onmogelijke opgave. In mijn tutorgroep heeft iedereen wel een inzinking gehad, met vertraging als gevolg. Wat in mijn geval ook vertragend werkte, is de langzame inbelverbinding. Daardoor was ik elke dag minimaal een uur kwijt om alle stukken en mails te lezen, terwijl dat in Nederland een kwartiertje kost. Dat besef je van tevoren niet goed.

Belang van tutorgroep
Afgezien van deelname aan een workshop in Oegstgeest, heb ik verder alleen digitaal contact gehad met de opleiding. Over het algemeen was de communicatie oké. De begeleiding van onze tutorgroep was fantastisch!

Veel motivatie en discipline
Deze studie kost dus veel tijd, motivatie en discipline. Zonder steun van je omgeving red je het niet. Maar als dat er is: doen! Een tip: blijf zo lang mogelijk het aangegeven tempo volgen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!