Leraar Basisonderwijs Digitaal (DigiPabo) deeltijd

Bekijk of jouw vraag al eerder is gesteld

Veelgestelde vragen DigiPabo verkort

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over toelatingseisen, studiebelasting en toetsing.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met de opleiding:
Den Haag: pabo.denhaag@inholland.nl
Dordrecht: anouk.vannunen@inholland.nl

Wat is de vereiste vooropleiding?

De verkorte deeltijd DigiPabo is toegankelijk voor studenten met een afgeronde bachelor of master (hbo of wo).

Moet ik de toelatingstoetsen doen?

Je hoeft geen toelatingstoetsen te doen. Deze zijn niet verplicht voor studenten met een afgeronde hbo- of wo-opleiding.

Waar kan ik de opleiding volgen?

De verkorte deeltijd DigiPabo kun je volgen op de locaties Den Haag en Dordrecht. In Den Haag volg je de studie geheel op afstand; alleen de toetsen zijn in Den Haag. In Dordrecht heb je ongeveer zeven tot negen keer per jaar een lesdag.

Zijn er ook fysieke lesdagen?

Op de locatie Dordrecht heb je zeven tot negen keer per jaar van 13.00 tot 21.00 uur les op de maandag. In Den Haag is de studie geheel op afstand en alleen de toetsen zijn in Den Haag.

Hoeveel stagedagen heb ik per week?

In het eerste jaar loop je één dag stage per week en in tweede jaar loopt dit op naar anderhalve dag en twee dagen per week.

Zoekt de opleiding een stageplek voor mij?

De opleiding helpt je bij het regelen van een stageplek. We werken samen met een aantal schoolbesturen en zoeken een plek voor je binnen onze samenwerkingsverbanden.

Welke boeken heb ik nodig?

Bij de start van de opleiding krijg je de studiewijzer. Hierin staat de vereiste literatuur.

Hoe lang duurt de opleiding?

De studie duurt twee jaar (nominaal). Een klein aantal studenten lukt het om iets sneller klaar te zijn. Een grotere groep doet er wat langer over.

Hoeveel tijd kost de opleiding?

Het verschilt per persoon hoeveel tijd je aan de opleiding kwijt ben. Gemiddeld is het ruim 30 uur per week.

Welk type medestudenten tref ik aan?

Je medestudenten hebben ook minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Ze variëren wel in leeftijd en werkervaring. Deze variatie is een meerwaarde voor je studie.

Wat is een Studiekeuzecheck?

De Studiekeuzecheck is een gesprek tussen de opleiding en de aankomende student om met elkaar te bespreken of de juiste studiekeuze wordt gemaakt. Hiervoor wordt onder meer de uitkomst van een online test gebruikt en ook de motivatie wordt besproken.

Kan ik al werken tijdens mijn studie?

Wil je al tijdens je studie als leraar aan het werk zijn, dan kan dat als je al een hbo- of wo-opleiding hebt afgerond en de verkorte deeltijd DigiPabo volgt. In principe vanaf een half jaar na de start van je opleiding heeft een schoolbestuur de mogelijkheid om je in dienst te nemen wanneer je een aantal mijlpalen hebt behaald. Een schoolbestuur dat van deze optie gebruik wil maken, kan jou voor een geschiktheidsverklaring bij je opleiding aanmelden. Samen met het schoolbestuur en je opleiding sluit je vervolgens een tripartiete scholings- en begeleidingsovereenkomst van maximaal 2 jaar. Binnen deze tijd moet je de opleiding afronden.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228