Leraar Basisonderwijs (Pabo) duaal

Je wilt dolgraag werk- en levenservaring doorgeven aan kinderen en een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling. 

Hbo Pabo duaal

Voor wie

Je hebt al wat werk- en levenservaring opgedaan. De lessen daaruit wil je dolgraag doorgeven aan kinderen. Maar wat graag lever je een bijdrage aan hun ontwikkeling. Je mist alleen nog de juiste papieren om voor de klas te staan. Plus de routine en kennis om het beste uit al die verschillende kinderen én jezelf te halen. Met de Pabo-opleiding van Hogeschool Inholland ben je straks uitgerust met de meest actuele onderwijskundige en pedagogische kennis.

Studieprogramma Leraar Basisonderwijs (Pabo) duaal

De duale opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) combineert de praktijk met theorie. Al meteen ga je aan de slag op een school. Hieronder lees je wat je in drie tot vier jaar doet.

Flexibele Pabo

Ruggengraat van de flexibele Pabo is de praktijk. Je gaat voor langere tijd, twee dagen per week aan de slag op een stageschool. Je krijgt een training on the job: je leert terwijl je werkt en werkt terwijl je leert. Want leren door te doen, daar leer je het snelste van.

Naast de vakinhoud en de praktijk bestaat de flexibele Pabo uit een onderzoekslijn. Je eindigt je opleiding met een afstudeeronderzoek naar een onderwijsvraagstuk dat jou interesseert.

Vier voordelen van de flexibele Pabo:

  • Huidige competenties benutten - heb je een pedagogische achtergrond? Of heb je andere relevante ervaring en kun je goed studeren? Afhankelijk van jouw competenties hoef je sommige studieonderdelen niet te volgen en behaal je zo efficiënt mogelijk je diploma.
  • Flexibel studietempo - je stelt samen met je leercoach en praktijkbegeleider een individueel leerplan op. Dat geeft je de vrijheid om studie en werk optimaal te combineren.
  • Praktijk centraal - voor de klas leer je natuurlijk het meeste. Je ontwikkelt je razendsnel dankzij 2 volle dagen stage per week. Het is training on the job: je gaat meteen aan de slag alsof je een parttime docent bent. Zo werk je gericht aan je beroepsvaardigheden.
  • Zekerheid van een baan - met jouw Pabo-diploma heb je een grote zekerheid van een baan. Er is op veel plekken namelijk een groot tekort aan leerkrachten. De school waar je stage loopt, stoomt je klaar voor het echte werk.

Studietempo

Wat zo flexibel is aan de flexibele Pabo? We brengen eerst jouw competenties in kaart. Hoe meer vaardigheden je al hebt, hoe meer studieonderdelen je kunt overslaan.

Jij bepaalt het tempo
Flexibel is ook je studietempo. Kun je makkelijk leren, dan versnel je. Heb je even minder tijd, dan vertraag je even. Ook bepaal je wanneer je welke vakken afrondt. En waar: studeren op locatie of digitaal - het kan allemaal. Bij locaties Haarlem en Alkmaar volg je elke woensdag college. Bij locaties Den Haag en Dordrecht volg je om de week op woensdag college. Bij locatie Rotterdam heb je om de week les op maandag of woensdag. Voor de rest komt het aan op zelfstudie. Samen met je leercoach leg je je leerplan vast in een onderwijsovereenkomst. Minimaal 2 maal per jaar evalueer je die samen, om bijvoorbeeld het tempo aan te passen.

 

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Lees meer

Download de brochure

 

Heb je een hbo- of wo-diploma?

Kijk dan ook of de Verkorte deeltijd iets voor je is.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!