Leraar Basisonderwijs (Pabo) duaal

Jij wilt je levenservaring doorgeven aan kinderen en hen helpen in hun ontwikkeling. 

Hbo Pabo duaal

Voor wie

Je hebt al wat werk- en levenservaring. En wat je hebt geleerd wil je graag doorgeven aan kinderen. Het is echt jouw doel om hen te helpen in hun ontwikkeling. Helaas mis je nog de juiste papieren om voor de klas te staan. En je zou graag nog wat meer ervaring in de praktijk opdoen, zodat jij het beste uit al die verschillende kinderen én jezelf kunt halen. Met de Pabo-opleiding van Hogeschool Inholland heb jij straks de meest actuele onderwijskundige en pedagogische kennis. Daarmee maak je je ambities waar!

Studieprogramma Leraar Basisonderwijs (Pabo) duaal

De flexibele duale opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) combineert de praktijk met theorie. Al meteen ga je aan de slag op een school. Hieronder lees je wat je in drie tot vier jaar doet. Wil je meer weten? Bekijk dan onze Studiewijzer (wijzigingen voorbehouden).

Flexibele duale Pabo

De basis van de flexibele duale Pabo is de praktijk. Je gaat voor langere tijd twee dagen per week aan de slag op een stageschool. Afhankelijk van de Pabo-locatie mag dit eventueel een werkplek zijn. Informeer hoe dit is geregeld bij de locatie die je voorkeur heeft.

Naast vakinhoudelijke lessen en de stages volg je bij de flexibele duale Pabo ook een onderzoekslijn. Je sluit je opleiding af met een afstudeeronderzoek naar een onderwijsvraagstuk dat jou interesseert.

Dit zijn de vier voordelen van de flexibele duale Pabo:

  • Je kunt je vaardigheden inzetten voor studieverkorting – heb je een pedagogische achtergrond? Of heb je andere relevante ervaring en kun je goed studeren? Dan hoef je sommige studieonderdelen misschien niet te volgen en behaal je zo snel mogelijk je diploma.
  • Een flexibel studietempo – je stelt samen met je leercoach en praktijkbegeleider een individueel leerplan op. Dat geeft je de vrijheid om studie en werk optimaal te combineren.
  • De praktijk staat centraal – voor de klas leer je natuurlijk het meeste. Je ontwikkelt je razendsnel dankzij twee volle dagen stage per week. Je gaat meteen aan de slag alsof je een parttime docent bent. Zo werk je gericht aan je beroepsvaardigheden.
  • Zekerheid van een baan – met jouw Pabo-diploma heb je een grote zekerheid van een baan. Er is op veel plekken namelijk een groot tekort aan leerkrachten. De school waar je stage loopt, bereidt je voor op het echte werk.

Studietempo

Wat is er zo flexibel aan de flexibele duale Pabo?
We bekijken eerst wat jij al kunt. Hoe meer vaardigheden je al hebt, hoe meer studieonderdelen je kunt overslaan.

Jij bepaalt het tempo
Flexibel is ook je studietempo. Kun je makkelijk leren, dan versnel je. Heb je even minder tijd, dan vertraag je even. Ook bepaal je wanneer je welke vakken afrondt. En waar: studeren op locatie of digitaal - het kan allemaal. Bij locaties Haarlem en Alkmaar volg je elke woensdag college. Bij de locaties Den Haag en Dordrecht volg je om de week op woensdag college. Bij de locatie Rotterdam heb je om de week les op maandag of woensdag. Voor de rest komt het aan op zelfstudie. Samen met je leercoach leg je je leerplan vast in een onderwijsovereenkomst. Minimaal twee keer per jaar evalueer je die samen, om bijvoorbeeld het tempo aan te passen.

 

Online Open Avond 9 februari

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Heb je een hbo- of wo-diploma?

Kijk dan ook of de Verkorte deeltijd iets voor je is.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!