Leraar Basisonderwijs (Pabo) duaal

Jij hebt in de praktijk gemerkt dat je goed kunt omgaan met kinderen en het beste in ze naar boven haalt.

Na je opleiding Pabo duaal

Je wordt opgeleid tot een zelfstandige leerkracht in het basisonderwijs. Na de Pabo mag je lesgeven aan alle groepen in het (speciaal) basisonderwijs of het praktijkonderwijs. Maar met de Pabo kun je ook beleidsmedewerker worden. Of bij een schoolbegeleidingsdienst werken, een instelling die scholen helpt bij problemen met leerlingen. Kies de baan die bij jou past!

Je wordt opgeleid tot:

  • leraar basisonderwijs
  • leraar speciaal basisonderwijs
  • leraar onderbouw praktijkonderwijs
  • onderwijsbeleidsmedewerker
  • schoolbegeleider

Je wordt niet opgeleid tot:

  • onderwijskundig adviseur

Wat houdt jouw baan straks in?

Na het behalen van je Pabo-diploma mag je lesgeven aan alle groepen in het (speciaal) basisonderwijs of de onderbouw van het praktijkonderwijs. Maar je kunt bijvoorbeeld ook onderwijsbeleidsmedewerker worden of bij een schoolbegeleidingsdienst werken, een instelling die scholen helpt bij problemen met leerlingen.

Ninoukkaptein 1.

“Ik vond het heel prettig dat ik het op mijn eigen tempo kon doen.”

Ninouk Kapitein, afgestudeerde

Lees haar verhaal

Online Open Avond 9 juni

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Verder studeren?

Misschien bevalt de deeltijdstudie zo goed, dat je na je diploma wilt doorstuderen. Bijvoorbeeld om les te geven in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Volg dan een verkort traject van een lerarenopleiding voortgezet onderwijs. Ook kun je een universitaire vervolgstudie kiezen of de twee aansluitende masteropleidingen van Inholland volgen: de Master Pedagogiek en de Master Leren en Innoveren.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!