Leraar Basisonderwijs (Pabo) duaal

Jij hebt in de praktijk gemerkt dat je goed kunt omgaan met kinderen en het beste in ze naar boven haalt.

Na je opleiding Pabo duaal

Je wordt opgeleid tot een zelfstandige leerkracht in het basisonderwijs. Na de Pabo mag je lesgeven aan alle groepen in het (speciaal) basisonderwijs of het praktijkonderwijs. Maar met de Pabo kun je ook beleidsmedewerker worden. Of bij een schoolbegeleidingsdienst werken, een instelling die scholen helpt bij problemen met leerlingen. Kies de baan die bij jou past!

Je wordt opgeleid tot:

  • leraar basisonderwijs
  • leraar speciaal basisonderwijs
  • leraar onderbouw praktijkonderwijs
  • onderwijsbeleidsmedewerker
  • schoolbegeleider

Je wordt niet opgeleid tot:

  • onderwijskundig adviseur

Wat houdt jouw baan straks in?

Na het behalen van je Pabo-diploma mag je lesgeven aan alle groepen in het (speciaal) basisonderwijs of de onderbouw van het praktijkonderwijs. Maar je kunt bijvoorbeeld ook onderwijsbeleidsmedewerker worden of bij een schoolbegeleidingsdienst werken, een instelling die scholen helpt bij problemen met leerlingen.

“Ik vond het heel prettig dat ik het op mijn eigen tempo kon doen.”

Ninouk Kapitein, afgestudeerde

Lees haar verhaal

Open Avond 1 november

Bekijk wat je kunt verwachten

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Verder studeren?

Misschien bevalt de deeltijdstudie zo goed, dat je na je diploma wilt doorstuderen. Bijvoorbeeld om les te geven in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Volg dan een verkort traject van een lerarenopleiding voortgezet onderwijs. Ook kun je een universitaire vervolgstudie kiezen of de twee aansluitende masteropleidingen van Inholland volgen: de Master Pedagogiek en de Master Leren en Innoveren.

Trots op

DigiPabo-alumnus Michelle Schoenmaker 

Michelle Schoenmaker studeerde af aan de verkorte variant van de DigiPabo van Inholland Den Haag en won in 2016  de OnderwijsToptalentPrijs in de categorie basisonderwijs. De prijs werd uitgereikt door toenmalig onderwijsminister Jet Bussemaker, in de Maassilo te Rotterdam. “In de toekomst wil ik mijn methode zelf toepassen in mijn klassen.”

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228