Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Boeiende verhalen vertellen, jouw leerlingen meenemen in de wondere wereld van cijfers en letters. Hen elke dag laten groeien.

Voltijd | Deeltijd | Duaal | DigiPabo | Zij-instroom

Misschien weet je al sinds de basisschool dat je leraar wilt worden. En dat je net zo inspirerend wilt zijn als de juf of meester die jij vroeger had. Boeiende verhalen vertellen, jouw leerlingen meenemen in de wondere wereld van cijfers en letters. Hen elke dag laten groeien. Leraar zijn is meer dan een beroep, het is een roeping. De hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Hogeschool Inholland biedt je een stevige basis waarmee je in onderwijsland veel kanten op kunt. Nieuwsgierig? Leer hoe jij een meesterlijke leerkracht wordt.

Lees meer over de opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo)

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Deeltijd, Duaal en Voltijd
locatie
Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam
taal
Nederlands

Open Avond 13 februari

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

  1. Heb je een vwo-diploma? Of heb je als havo-leerling een gemiddelde van 8 of hoger? Volg dan de versnelde vwo-route
  2. Bij de Pabo van Inholland stimuleren we de ontwikkeling van je eigen identiteit.
  3. Vanaf het begin van de opleiding loop je stage. Veel stage. Steeds in verschillende groepen, zodat je merkt met welke leeftijdsgroep jij vooral een klik hebt. 
  4. Je krijgt structureel feedback waardoor je je snel ontwikkelt tot een zelfstandige leerkracht en een volwaardige collega. 
  5. We erken we heel nauw samen met het werkveld: we hebben goede contacten met diverse basisscholen in de regio.
  6. Na je diploma kun je verder studeren. Denk aan een verkort traject van een lerarenopleiding of een master. 

Gezonde Pabo

De Gezonde Pabo

Gezondheid is een thema waar je tegenwoordig niet omheen kan. Inholland biedt daarom het opleidingstraject Gezonde School van de overheid aan in de module Specialist Sportieve en Gezonde School. Het programma combineert verschillende thema's waarin bewegen, voeding en veiligheid centraal staan. Je kunt deze extra module tijdens de voltijd Pabo-opleiding volgen. De extra belasting circa drie uur per week. Daarnaast ben je gemiddeld één keer per week zelf bezig met sport en gezondheid. Zo houd je jezelf ook nog eens structureel fit! Bij afronding van de Gezonde Pabo ontvang je een erkend certificaat en kun je op de basisschool aan de slag als Specialist Sportieve en Gezonde School. De Gezonde Pabo kan je doen in Alkmaar, Haarlem en Rotterdam.  Mail voor meer informatie Coby Bruin (Alkmaar), Robin Planken (Haarlem) of Sjoerd van Santen (Rotterdam).

Levensbeschouwing

Levensbeschouwing

De Pabo's van Inholland begeleiden je in je eigen identiteit (zingeving), maar stimuleren als vanzelfsprekend diversiteit. Je leert immers met én van elkaar. We besteden in ons onderwijs aandacht aan verschillende vormen van vieren. Er wordt niet vanuit een bepaalde grondslag in de colleges levensbeschouwing gegeven. Levensbeschouwing krijgt bij de Pabo's invulling vanuit jou zelf. We verwachten dat je openstaat voor de ander en dat je in gesprek gaat met andersdenkenden vanuit de houding dat je van de ander wilt leren.

Te behalen certificaten

  • Certificaat levensbeschouwing openbaar onderwijs (op alle Pabolocaties te behalen).
  • Diploma Christelijk Basisonderwijs (te behalen op de locaties Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam).
  • Akte Godsdienst/Levensbeschouwing voor leraar katholiek primair onderwijs (te behalen op locatie Alkmaar).

 

Trots op

Project Foodtruck

Vierdejaars Pabo-studenten van Inholland Alkmaar schreven een projectplan en gingen met een foodtruck langs basisscholen om kooklessen te verzorgen. Het project ‘Foodtruck’ is een initiatief van Stichting Kroon van Holland om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met gezonde voeding.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!