Leraar Basisonderwijs (Pabo) vwo-route

Hbo Pabo vwo-route

De vwo-route wordt volledig digitaal aangeboden op onze locatie in Den Haag. Dat betekent dat er geen fysieke contactmomenten zijn. Je draait mee met de studenten die het verkorte traject van de DigiPabo volgen.

Voor wie

Kies voor de vwo-route digitaal als je:

makkelijk studeert. Je volgt een pittig programma waarbij je in hoog tempo door de leerstof heen gaat;

voldoende tijd kunt en wilt investeren in studeren en stagelopen. Daarnaast heb je ruimte voor een baan van hooguit drie dagen per week;

zekerheid wilt hebben van werk. Je hebt een grote kans dat je na 3 jaar als leerkracht aan de slag kunt op een basisschool.

Studieprogramma Pabo vwo-route

Over de opleiding

Pabo Den Haag = vragen blijven stellen 

Als leraar leer je net als een leerling elke dag. We vragen je daarom met een open blik bij ons te studeren. Kijk nieuwsgierig rond, onderzoek, onderneem en blijf vragen stellen. Je bent flexibel, want in de klas is elke dag anders. Dankzij jouw enthousiaste en pro-actieve instelling neem je het initiatief en durf je nieuwe dingen te proberen. Een goede leerkracht word je ook samen met anderen: medestudenten, docenten, collega's op de basisschool én leerlingen. De beloning is vrijwel zeker een baan in het onderwijs.

Thuis in elk vak
Als toekomstig leerkracht in het basisonderwijs ben je thuis in elk vak. Je werkt daarom niet alleen aan een brede kennisontwikkeling. Je leert ook de theorie te vertalen naar ijzersterke lessen. In de klas gaat het natuurlijk om kennisoverdracht. Daarnaast leer je orde houden, improviseren bij onverwachte situaties en elk type kind stimuleren in zijn ontwikkeling. Daar moet je een standvastige persoonlijkheid voor zijn. En dat ontwikkel je door veel stage te lopen. Een praktijkbegeleider van je praktijkschool is jouw steunpilaar.

Wat je ook leert 
Op onze zogeheten UNESCO-school sta je stil bij thema's als vrede en mensenrechten, intercultureel leren, wereldburgerschap, duurzaamheid en cultuuroverdracht. Daarnaast besteed je veel aandacht aan wetenschap en technologie. 

Stage lopen

Meteen stage lopen

Naast het volgen van (praktijk)colleges loop je meteen in je eerste jaar een dag stage per week, in verschillende klassen en op verschillende scholen. Zo leer je de charmes van leeftijdsgroepen en schoolsystemen kennen. En ontdek je waar jouw voorkeuren liggen. 

Waar loop je stage?
Wij hebben samenwerkingscontracten met een groot aantal schoolbesturen/opleidingsscholen in de stad en regio. Dit betreffen zowel christelijke als openbare schoolbesturen. Studenten worden aan een van deze basisschoolbesturen gekoppeld om daar praktijkervaring op te doen:

Open Avond 1 november

Meld je aan!

Alle info op een rij

Download de flyer

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228