Leraar Basisonderwijs (Pabo) vwo-route

Locaties Pabo vwo-route

Waar kun je de Pabo volgen?

Je kunt de vwo-route van de Pabo volgen in Alkmaar en Den Haag. Iedere locatie heeft een eigen karakter, waarbij de kwaliteit van ons onderwijs overal hetzelfde is en altijd voorop staat. Op elke locatie werken we heel nauw samen met het werkveld: we hebben goede contacten met diverse basisscholen in de regio. Die hebben we niet alleen om iedere student van een stageplaats te kunnen voorzien, maar ook om samen met het werkveld de ontwikkelingen in het onderwijs te blijven volgen. Zo sluiten theorie en praktijk heel goed op elkaar aan. Bekijk hieronder welke locatie het beste bij jou past.

Alkmaar

Alkmaar

In Alkmaar volg je colleges in een compleet nieuw ingericht gebouw. Het frisse interieur is gebaseerd op een stadspark. Groen, licht en open zijn de kernelementen. Een sfeer die goed past bij de Gezonde Pabo. Dit is een aanvullende (extracurriculaire) opleiding waarmee je kinderen bewust leert bewegen en gezond te eten. De Gezonde Pabo staat ook open voor deeltijdstudenten. Met ‘ondernemend leren’ breng je kinderen op een andere manier in beweging: je leert ze een actieve houding aan en maakt ze verantwoordelijk voor hun leerproces. In Alkmaar hebben we verder speciaal aandacht voor Kunst & Cultuur, Wetenschap & Techniek en Burgerschap & Filosoferen.

Praktijk

Een belangrijk deel van de opleiding speelt zich af in de praktijk. Vanaf het begin van je opleiding loop je stage op een basisschool. Wij hebben samenwerkingscontracten met negen schoolbesturen/opleidingsscholen in de regio. Door deze langdurige samenwerkingen kunnen wij de kwaliteit in de begeleiding hoog houden. Bijna alle Pabo-studenten worden aan een van deze basisschoolbesturen gekoppeld om daar praktijkervaring op te doen. Dat betekent dat je wordt begeleid door de groepsleerkracht van de stageschool en je docent van Inholland. Ze leren je daardoor goed kennen en bieden je misschien wel een baan aan na het afronden van je studie! 

Wij werken samen met o.a.:

Meerwerf Basisscholen in Den Helder 
Stichting Surplus in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen
SAKS - Samen Katholieke Scholen in Alkmaar
Zaan Primair in Zaandam e.o.
Stichting Allure in de gemeenten Opmeer, Koggenland en Medemblik
Blosse in Heerhugowaard e.o.
Stichting Katholiek Onderwijs SKO in West-Friesland
Tabijn Basisonderwijs in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heemskerk, Heiloo, Langedijk en Uitgeest
Ronduit in Alkmaar

Den Haag

Den Haag

Voor een internationaal georiënteerde Pabo kom je naar onze locatie Den Haag. In deze zogeheten UNESCO-school sta je stil bij thema's als vrede en mensenrechten, intercultureel leren, wereldburgerschap, duurzaamheid en cultuuroverdracht. Op die manier werken we aan jouw brede vorming. Ondanks het grenzeloze perspectief kom je terecht op een kleinschalige Pabo met een persoonlijke sfeer. De opleiding besteedt veel aandacht aan het thema Wetenschap en Technologie. We prikkelen je nieuwsgierigheid en we dagen je uit om op onderzoek uit te gaan. We werken nauw samen met het werkveld (Opleiden in de School). Gedurende de hele opleiding verzorgen we praktijktrainingen samen met leerkrachten uit het basisonderwijs. Daarin komen onderwerpen aan bod waarmee je als leerkracht dagelijks te maken hebt. Denk bijvoorbeeld aan omgaan met pesten, aandacht voor kinderen met speciale (leer)behoeften, het in je lessen inzetten van verschillende werkvormen en klassenmanagement. Maar we verruimen ook je blik op de wereld door gesprekken aan te gaan met ouders en kinderen van multiculturele scholen, les te geven aan vluchtelingen en samen naar een dansvoorstelling te gaan.

Op onze locatie in Den Haag kun je de Pabo zowel in voltijd als in deeltijd volgen. Daarin zijn verschillende studievarianten. Je kunt je opleiding tussen de twee en vier jaar afronden. Ook bieden we in Den Haag de DigiPabo aan als je volledig op afstand (digitaal) wilt studeren. Voor elke onderwijsbehoefte is er bij de Pabo Den Haag een praktisch antwoord. We stellen graag samen met jou het meest optimale studieprogramma samen. Neem gerust contact met ons op via pabo.denhaag@inholland.nl.

Praktijk

Een belangrijk deel van de opleiding speelt zich af in de praktijk. Vanaf het begin van je opleiding loop je stage op een basisschool. Wij hebben samenwerkingscontracten met een groot aantal schoolbesturen/opleidingsscholen in de stad en regio. Dit betreffen zowel christelijke als openbare schoolbesturen. Studenten worden aan een van deze basisschoolbesturen gekoppeld om daar praktijkervaring op te doen. Dat betekent dat je wordt begeleid door de groepsleerkracht van de stageschool, een schoolopleider die in dienst is van het schoolbestuur en docenten van Inholland. De kans dat je na de studie aan het werk kan bij het schoolbestuur waar je bent opgeleid, is groot!

Samenwerkingen:

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!