Leraar Basisonderwijs (Pabo) vwo-route

Locaties Pabo vwo-route

Waar kun je de Pabo volgen?

Je kunt de vwo-route van de Pabo volgen in Alkmaar en Den Haag. Iedere locatie heeft een eigen karakter, waarbij de kwaliteit van ons onderwijs overal hetzelfde is en altijd voorop staat. Op elke locatie werken we heel nauw samen met het werkveld: we hebben goede contacten met diverse basisscholen in de regio. Die hebben we niet alleen om iedere student van een stageplaats te kunnen voorzien, maar ook om samen met het werkveld de ontwikkelingen in het onderwijs te blijven volgen. Zo sluiten theorie en praktijk heel goed op elkaar aan. Bekijk hieronder welke locatie het beste bij jou past.

Alkmaar

Alkmaar

Pabo Alkmaar = boeien en binden met kunst en cultuur
Als leerkracht vorm je leerlingen. Bij ons spelen kunst en cultuur daarin een sleutelrol. We besteden veel aandacht aan muziek, dans, drama, tekenen en literatuur. Want door kunstzinnige activiteiten leer jij je talenten en jezelf beter kennen. Door creatief en visueel te denken kun je kinderen dingen beter uitleggen en hen op een nieuwe manier laten leren. Een goede leerkracht word je ook samen met anderen: medestudenten, docenten, collega's op de basisschool én leerlingen. Lukt je dat, dan staat jou een mooie carrière te wachten.

Wat je ook leert 
Ondernemend leren - je leert leerlingen een actieve werkhouding aan en maakt ze verantwoordelijk voor hun leerproces. 

Wat je extra kan kiezen 
Gezonde Pabo – je leert leerlingen bewust bewegen en gezond te eten. 

Meteen stage lopen 
Naast het volgen van (praktijk)colleges loop je meteen in je eerste jaar een dag stage per week, in verschillende klassen en op verschillende scholen. Zo leer je de charmes van leeftijdsgroepen en schoolsystemen kennen. En ontdek je waar jouw voorkeuren liggen. 

Waar loop je stage?
Wij hebben samenwerkingscontracten met zestien schoolbesturen in de regio. Bijna alle Pabo-studenten worden aan een van deze basisschoolbesturen gekoppeld om daar praktijkervaring op te doen.

Wij werken samen met de volgende besturen met basisscholen in heel Noord-Nederland (boven het Noordzeekanaal):

Meer weten over de locatie Alkmaar?
Bekijk de locatie
Volg de locatie op Facebook

Den Haag

Den Haag

Pabo Den Haag = vragen blijven stellen 
Als leraar leer je net als een leerling elke dag. We vragen je daarom met een open blik bij ons te studeren. Kijk nieuwsgierig rond, onderzoek, onderneem en blijf vragen stellen. Je bent flexibel, want in de klas is elke dag anders. Dankzij jouw enthousiaste en pro-actieve instelling neem je het initiatief en durf je nieuwe dingen te proberen. Een goede leerkracht word je ook samen met anderen: medestudenten, docenten, collega's op de basisschool én leerlingen. De beloning is vrijwel zeker een baan in het onderwijs.

Wat je ook leert 
Op onze zogeheten UNESCO-school sta je stil bij thema's als vrede en mensenrechten, intercultureel leren, wereldburgerschap, duurzaamheid en cultuuroverdracht. Daarnaast besteed je veel aandacht aan wetenschap en technologie. 

Wat je extra kan kiezen 
Muzische Pabo - tijdens je studie kun je al de post-hbo-opleiding Vakspecialist muziekvolgen.  

Meteen stage lopen
Naast het volgen van (praktijk)colleges loop je meteen in je eerste jaar een dag stage per week, in verschillende klassen en op verschillende scholen. Zo leer je de charmes van leeftijdsgroepen en schoolsystemen kennen. En ontdek je waar jouw voorkeuren liggen.

Waar loop je stage?
Wij hebben samenwerkingscontracten met een groot aantal schoolbesturen/opleidingsscholen in de stad en regio. Dit betreffen zowel christelijke als openbare schoolbesturen. Studenten worden aan een van deze basisschoolbesturen gekoppeld om daar praktijkervaring op te doen:

Meer weten over de locatie Den Haag?
Bekijk de locatie
Volg de locatie op Facebook

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!