Leraar Basisonderwijs (Pabo) vwo-route

Praktische informatie Pabo vwo-route

Start februari 2022

Februari. (Week 5: maandag 31 januari - vrijdag 4 februari 2021)
Bekijk welke opleidingen in februari starten

Goed om te weten: je kunt je tot en met 15 januari aanmelden voor de februaristart 2022.

Start september 2022

September. (Week 35: maandag 29 augustus - vrijdag 2 september 2022)

Duur opleiding

Drie jaar

Titel

Bachelor of Education (B Ed)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Volg de locaties op Facebook

Alkmaar (voltijd) | Den Haag (deeltijd)

Collegegeld 2021-2022

Het kabinet is van plan om iedereen die in het studiejaar 2021-2022 studeert korting te geven op het collegegeld. Zo hebben studenten wat meer financiële ruimte in deze coronatijd. Zodra de wet hierover is aangenomen, maken we definitieve bedragen bekend.
Lees meer over de mogelijke korting

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.

Lees meer op de website van DUO >

Overige kosten

Boeken eerste jaar ca. € 500 - € 1000
Introductieweek (vrijwillig) ca. € 125

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Alkmaar

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar
Meer over deze locatie

Den Haag

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag
Meer over deze locatie

Open Dag op 6 november

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Naast je colleges heb je een studiebelasting van ongeveer 25 tot 30 uur per week. Daar valt gemiddeld één dag per week stage onder. In het derde en vierde studiejaar loop je meerdere dagen per week stage. Je behaalt in totaal 60 studiepunten (European Credits of EC’s) per jaar.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Je moet er minstens 50 behalen. Extra voorwaarde is dat je een voldoende haalt voor de praktijkonderdelen en de landelijke toets rekenen (een minimale score van 120 voor de WISCAT-toets). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.alkmaar@inholland.nl of decanaat.denhaag@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!