Leraar Basisonderwijs (Pabo) vwo-route

Praktische informatie Pabo vwo-route

Start september 2024

September. (Week 36: maandag 2 september - vrijdag 6 september 2023)

Duur opleiding

Drie jaar

Titel

Bachelor of Education (B Ed)

Bekijk de titels per opleiding (pdf)

Meer weten over Pabo Den Haag?

Bekijk de locatie
Volg Pabo Den Haag op Facebook

Collegegeld 2022-2023

€ 1.846 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in de eerste twee studiejaren (2022-2023 én 2023-2024) de helft van het collegegeld. Voor een deeltijdopleiding bij de Pabo betaal je dan € 923 * in plaats van € 1.846.
Lees meer over deze korting

* Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.

Lees meer op de website van DUO >

Overige kosten

Boeken eerste jaar ca. € 500 - € 1000
Introductieweek (vrijwillig) ca. € 125

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Den Haag

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag
Meer over deze locatie

Neem alvast een kijkje in Den Haag

Open Avond 1 november

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Naast je colleges heb je een studiebelasting van ongeveer 25 tot 30 uur per week. Daar valt gemiddeld één dag per week stage onder. In het derde en vierde studiejaar loop je meerdere dagen per week stage. Je behaalt in totaal 60 studiepunten (European Credits of EC’s) per jaar.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Je moet er minstens 50 behalen. Extra voorwaarde is dat je een voldoende haalt voor de praktijkonderdelen en de landelijke toets rekenen (een minimale score van 103 voor de WISCAT-toets). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.alkmaar@inholland.nl of decanaat.denhaag@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228