Pabo in Dordrecht

Voltijd | Afstandsleren deeltijd

De Pabo in Dordrecht

In Dordrecht vind je een Pabo die zowel professioneel als kleinschalig is. Jouw bijzondere talenten worden hier opgemerkt! Bijzondere aandacht is er voor het thema wetenschap & technologie. Hoe kun je kinderen daar op vroege leeftijd enthousiast over maken? Verder bereiden we je voor op een kleurrijke ontmoeting in de klas. Je komt in de praktijk immers kinderen tegen met allerlei achtergronden. Daarnaast bieden we een bijzondere variant van de Pabo aan: de DigiPabo. Je volgt de opleiding voornamelijk op afstand. Tweemaal per tien weken volg je een dag college op onze locatie in Dordrecht. Dé manier om naast je baan je Pabo-diploma te halen.

Praktijk

Een belangrijk deel van de opleiding speelt zich af in de praktijk. Vanaf het begin van je opleiding loop je stage op een basisschool. Wij hebben samenwerkingscontracten met elf schoolbesturen/opleidingsscholen in de regio en wij beschikken over een praktijkbureau dat bemiddelt bij het vinden van een stageplaats. Door deze langdurige samenwerkingen kunnen wij de kwaliteit in de begeleiding hoog houden. Bijna alle pabostudenten worden aan één van deze basisschoolbesturen gekoppeld om daar praktijkervaring op te doen. Dat betekent dat je wordt begeleid door de groepsleerkracht van de stageschool en je docent van Inholland. Ze leren jou daardoor goed kennen en bieden jou misschien wel een baan aan na het afronden van je studie! 

Wij werken samen met o.a.:

Borgesiusstichting
Csg. De Waard
OPOD (Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht)
OPOPS (Stichting Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht en Sliedrecht)
PCPO Barendrecht/Ridderkerk (Ver. Prot. Chr. Prim. Onderw. Barendrecht en Ridderkerk)
Pit Kinderopvang en onderwijs
Scholen van Oranje
SKOBA (Stichting Katholiek Onderwijs Bernardus Alfrink)
Stichting de Waarden
VCNO Papendrecht
VCO Sliedrecht

Praktische informatie

Wil je meer weten over de opleiding, het studieprogramma, toelatingseisen klik dan op deze onderwerpen in de linkernavigatie.

Levensbeschouwing

Levensbeschouwing is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Op de locatie Dordrecht kun je het geaccrediteerde Diploma Christelijk Basisonderwijs behalen of het certificaat levensbeschouwing openbaar onderwijs.
Lees meer over levensbeschouwing en het behalen van de certificaten

Voor ouders

Uw zoon of dochter denkt erover om de opleiding Leraar Basis Onderwijs (Pabo) te gaan doen. In juni organiseren we een informatieavond speciaal voor ouders/verzorgers en hun kinderen. Hier kunnen alle vragen worden gesteld over de opleiding. Als uw kind staat aangemeld in Studielink ontvangen u automatisch een uitnodiging. 
Meer informatie over de locaties, de toelatingseisen en de praktijk. 

Vwo-er?

Heb je een vwo-diploma? Dan is er speciaal voor jou de driejarige Pabo. De versnelde vwo-route leidt op tot hetzelfde diploma als de vierjarige bachelor. Het driejarige traject, overigens ook toegankelijk voor havisten met gemiddeld een 8 (of hoger) op de cijferlijst, is afgestemd op jouw vaardigheden en interesses. 
Lees meer over de versnelde vwo-route