Luchtvaarttechnologie voltijd

"Deze studie staat hoog aangeschreven in het bedrijfsleven."

Afgestudeerde Bas Bolomey

Bas is afgestudeerd aan de opleiding Luchtvaartechnologie.

Waarom heb je voor deze studie gekozen?
Mijn grote droom was in eerste instantie om bij NASA te werken. Ik zocht naar opleidingen die me dichter bij die droom konden brengen. De opleiding Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft leek me geschikt, maar ik heb de havo afgerond waardoor ik niet direct in kon stromen. Daarom besloot ik eerst de opleiding luchtvaarttechnologie te volgen bij Inholland. Deze opleiding lag ook in mijn interessegebied en Inholland heeft een samenwerking met de TU Delft, waardoor je alsnog kan doorstromen naar de opleiding Lucht- en Ruimtevaarttechniek.

En waarom heb je voor Hogeschool Inholland gekozen?
Inholland is de enige aanbieder van de opleiding Luchtvaarttechnologie. Doordat Inholland ook schakelprogramma's aanbiedt in samenwerking met de TU Delft, was mijn keuze snel gemaakt.

Welke opleiding heb je hiervoor gedaan?
Ik heb de havo afgerond op het Emmauscollege in Rotterdam met het profiel Natuur en Techniek en daarbij de vakken Economie en Informatica.

Vind je dat het hbo een groot verschil is met de opleiding die je hiervoor hebt gedaan?
Het grootste verschil vind ik de zelfstandigheid. Je bent zelf verantwoordelijk voor het succes van je studie en daarbij speelt motivatie een belangrijke rol. Het is verstandig om je te realiseren dat je echt voor jezelf bezig bent en dat het belangrijk is om een studie af te maken.

Hoe ervaar je de opleiding tot nu toe?
Ik vind het een hele prettige opleiding. De vakken zijn interessant, de sfeer is goed en de docenten zijn leuk. Het is een relatief kleine opleiding waardoor je bijna iedereen kent en waarbij de docenten erg behulpzaam zijn.

Waar heb je stage gelopen of waar zou je stage willen lopen?
In mijn tweede jaar heb ik tien weken stage gelopen bij Epcor, een zusterbedrijf van KLM. Epcor doet onderhoud en reparaties aan verschillende cruciale onderdelen van een vliegtuig. Tijdens mijn stage heb ik een aantal weken op iedere afdeling meegedraaid en heb ik verschillende opdrachten gedaan.

Afgelopen jaar ben ik zes maanden naar Zuid-Afrika geweest, waar ik stage heb gelopen bij Aat Composites. Het bedrijf was gelegen nabij Kaapstad. Ik heb hier twintig weken op de Engineering afdeling gewerkt. Daar heb ik onder andere testopstellingen ontworpen, producten en processen geoptimaliseerd en ik heb een nieuw product mogen ontwerpen! Dat was mijn eigen project waarbij ik vanaf de schets tot de ontwikkeling betrokken ben geweest.

Als je klaar bent met je studie, bij welk bedrijf of in welke branche zou je dan willen werken?
Ik zou graag in de luchtvaart blijven werken. Bijvoorbeeld bij luchthavenexploitant Schiphol Group.

En als alles mogelijk is, wat zou dan je opleidingsgerelateerde droombaan zijn?
Het lijkt me leuk om manager te worden van een afdeling, bijvoorbeeld van Emirates Engineering.

Ben je naast je studie lid van bijvoorbeeld een studievereniging of houd je jezelf bezig met andere studiegerelateerde activiteiten?
Ik was naast mijn studie lid van de studievereniging van luchtvaarttechnologie: V.S.V. Sipke Wynia. Dit is een prachtige vereniging die veel leuke dingen organiseert, zoals buitenlandreizen en excursies voor studenten. Ik heb een jaar in het bestuur gezeten, waardoor ik mezelf ook heb ontwikkeld op andere gebieden.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Vastberadenheid, daadkrachtig, initiatiefrijk en weloverwogen.

Waarom zou jij deze opleiding aanraden aan nieuwe studenten?
Deze studie is perfect als je het belangrijk vindt om een gedegen technische achtergrond te hebben. Zelf vind ik het leuk dat je theoretische kennis regelmatig toepast in de praktijk. Bovendien staat deze studie hoog aangeschreven in het bedrijfsleven.

Wat is jouw absolute tip voor aankomende studenten:
Zorg ervoor dat je goed voorbereid aan de studie begint en maak er een mooie tijd van met je medestudenten.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!