Luchtvaarttechnologie voltijd
Wolraad Kempe en Yvar in ’t Veld.

Wolraad Kempe en Yvar in ’t Veld.

Student in Beeld - Yvar en Wolraad

Yvar in ’t Veld en Wolraad Kempe, studenten Luchtvaarttechnologie van Inholland Delft, bouwden een raket van lichtgewicht materiaal voor betere prestaties en brandstofbesparing. In mei wordt de raket gelanceerd om op grote hoogte temperatuur-, stralings- en drukmetingen te verzamelen.

Yvar en Wolraad maken deel uit van het studententeam Aquilo. Zij bouwen raketten van composiet om kleine satellieten te lanceren die informatie verzamelen in het luchtruim. De eerste zelfgebouwde raket van Aquilo wordt in mei 2015 gelanceerd op het terrein van de militaire kazerne in ’t Harde. De raket wordt de lucht ingeschoten en zal met meetapparatuur en camera’s een stuk van de aarde in kaart brengen.

De studenten werkten bij het bouwen van de raket samen met raketbouwvereniging Delft Aerospace Rocket Engineering (DARE) van de Technische Universiteit Delft. De raketten die DARE bouwt zijn echter grotendeels van aluminium. Het voordeel van een raket van composiet is dat de raket een stuk lichter is en om die reden betere prestaties levert en brandstof bespaart. Dat is een positieve ontwikkeling voor de huidige raketbouw wereldwijd volgens Yvar. “De raketbouw heeft geen duurzaam imago, maar met dit project slaat het zeker een duurzame richting in.”

www.inholland.nl/studentinbeeld

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!