Master Advanced Health Informatics Practice

Thema: Gezonde samenleving

Meld je aan

Seminar ICT in zorg en welzijn

23 mei 2019 - 13.00 - 18.00

Ontwikkelingen rondom ICT en andere technologie in zorg en welzijn gaan razendsnel. Naast nieuwe mogelijkheden voor betere zorg en zelfzorg neemt de professionalisering toe. Het is niet meer vanzelfsprekend dat alleen informatici aan het stuur zitten als het gaat om ICT in zorg en welzijn.
Inholland onderkent deze ontwikkelingen en organiseert dan ook alweer voor het zesde jaar het Seminar ICT in zorg en welzijn. Dit jaar op donderdagmiddag 23 mei van 13.00-18.00 uur.

Deelname is gratis.

Thema: Gezonde samenleving

Gezond leven
Mensen worden door technologie in staat gesteld om de regie over hun eigen gezondheid en welzijn te nemen en te houden.

Beter zorgen
Zorg en welzijnsprofessionals worden door technologie in staat gesteld om kwalitatief betere zorg te bieden, die meer is afgestemd op de behoeften van de cliënt/patiënt.

Participeren
De cliënt/patiënt wordt door technologie in staat gesteld ondanks zijn/haar beperkingen mee te (blijven) doen in de maatschappij. Hij/zij voelt zich een volwaardig mens en wordt ook zo gezien.

Innovative Health Technology & Services
Veel nieuwe technologische vondsten zijn zeer veelbelovend zoor de zorg van de toekomst, maar nog onvoldoende ontwikkeld om al een specifieke toepassing te hebben. Deze vondsten zijn echter zo veelbelovend dat we op dit seminar hier graag ruimte voor bieden.

Het seminar wordt dit jaar georganiseerd door de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice (AHIP), het Inholland Health & Technology Centre (IHTC) en het in oprichting zijnde alumninetwerk.

Programma

Het jaarlijkse seminar biedt een breed programma met enkele keynote sprekers en meerdere rondes met interactieve break-out sessies waaruit de bezoeker kan kiezen.

  • Jacqueline de Leeuw, CNIO (Chief Nursing Information Officer) van het Radboud UMC is de eerste CNIO in Nederland en zal als vertellen over de rol en het belang van de verpleegkundige informatiemanager in het ziekenhuis.
  • Jasmijn Holla onderzoeker bij Hogeschool Inholland zal vertellen over WHeelchair ExercisE and Lifestyle Study (WHEELS): een online leefstijlprogramma en begeleidingstraject voor rolstoelgebruikers met een dwarslaesie of beenamputatie.

Wil je een keynote of interactieve sessie verzorgen? Mail naar mahip@inholland.nl.

Wanneer en waar?

23 mei 2019
13.00 - 18.00 uur

Locatie
Hogeschool Inholland
Wildenborch 6
1112 XB Diemen

Plan met Google Maps >
Plan je eigen route >

Meld je aan

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!