Master Advanced Health Informatics Practice

Thema: Persoonlijk en Verbonden

Meld je aan

Webinar ICT in zorg en welzijn

28 mei 2020, van 19.00 tot 20.30 uur

Ontwikkelingen rondom ICT en andere technologie in zorg en welzijn gaan razendsnel. Naast nieuwe mogelijkheden voor betere zorg en zelfzorg neemt de professionalisering toe. Het is niet meer vanzelfsprekend dat alleen informatici aan het stuur zitten als het gaat om ICT in zorg en welzijn.
Inholland onderkent deze ontwikkelingen en organiseert dit jaar voor het eerst een gratis webinar: ICT in zorg en welzijn. Dit vindt plaats op donderdag 28 mei 2020, van 19.00 tot 20.30 uur.

Deelname is gratis.

Programma

Keynotesessie

Virtual Ward - Karen Bruysters

Als eerste in Nederland zijn initiatiefnemers Cordaan en OLVG in samenwerking met de huisartsen in Amsterdam en ondersteund door Zilveren Kruis, bezig met de ontwikkeling van een Virtual Ward voor een deel van de zorg in Amsterdam. Het komt er op neer dat de zorg -vanuit samenwerking tussen partijen die vroeger los van elkaar werkten- om de patiënt heen wordt georganiseerd, waarbij de patiënt zoveel mogelijk in zijn eigen omgeving blijft en op afstand verbonden is met het zorgnetwerk. Waar mogelijk wordt de zorg vanuit het ziekenhuis naar de thuissituatie geplaatst en ondersteund door monitoring en coaching op afstand.

Break out-sessies

Zorg Innovatie Huis - Thomas Vial & Merlijne Sonneveld

Het Zorg Innovatie Huis is dé plek in de regionale zorgsector die inspireert en zorginnovatietoepassingen tastbaar maakt. Het geeft zorgprofessionals en naasten een overzicht van innovatieve mogelijkheden om met aandacht te kunnen zorgen. Door een samenspel van professionele zorg en nieuwe technologieën wordt de autonomie van cliënten bevorderd en blijft de kwaliteit van leven behouden.

Spreekuur – Max Analbers

Spreekuur – nooit meer in de wacht. Spreekuur vervangt een bezoek aan de huisartsenpost door een online gesprek met een huisarts via chat. Mooi zo’n technische zorginnovatie, helemaal in deze corona tijd. Maar wat komt er nou bij kijken?

Max neemt je mee in de ontwikkeling van Spreekuur – van gedachte tot realisatie. Thema’s die aanbod komen zijn:

  • Hoe design je nu iets wat ook echt aansluit bij de verwachting van de patiënt.
  • Hoe stem je een applicatie af op het werkelijke gebruik.
  • Hoe zorg je voor een kwaliteitsslag in de zorg met je innovatie, in plaats van de nog-een-mogelijkheid-waar-ik-niet-op-zit-te-wachten oplossing te bieden.

Max Analbers is Product Owner bij Topicus en tevens docent Gezondheid & Technologie aan Saxion Hogeschool.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!