Master Leren en Innoveren

"Ik sta open om te leren en doe dat bijna elke dag!"

Jojanneke van Staveren

Jojanneke van Staveren is opleider oncologie en hematologie bij de VUmc Amstel Academie. Ze werkt binnen het verpleegkundig vervolgonderwijs (VVO) waar ze zowel mbo- als hbo-studenten opleidt. Bij Inholland volgt ze de master Leren en Innoveren. “Vanuit mijn organisatie kreeg ik de mogelijkheid om een master te doen. Deze master leek het meest passend voor mij.”

Binnen haar werk heeft Jojanneke veel te maken met onderwijsinnovaties. “Onderzoek doen is een item dat we nog meer willen verankeren in het huidige onderwijs. In deze master heb ik geleerd hoe je valide en relevante instrumenten kunt gebruiken om onderzoek uit te voeren. Daarnaast heb ik (digitale) tools aangereikt gekregen die ik mee kan nemen in mijn eigen onderwijs, maar ook kan delen met mijn collega’s.”

Investeren van eigen tijd

Jojanneke krijgt vier uur per week scholing vanuit haar werkgever. “Ik vind dat niet echt veel, daarom moet ik ook zelf veel tijd investeren. Het scheelt dat mijn kinderen alweer wat ouder zijn en ik daardoor goed thuis kan werken. Ook op het werk probeer ik aan stukken te werken. Een voordeel is dat dit perfect aansluit op het werk en een meerwaarde is voor het team. Dit lukt alleen nog niet heel vaak omdat de ‘gewone’ werkzaamheden ook gewoon doorgaan.”

Maak een tijdsindeling

Ben je een masterstudent? Jojanneke heeft twee duidelijke tips voor je: “Zorg dat duidelijk is hoeveel uur je voor je studie nodig hebt en van je werkgever krijgt. Bekijk of je de planning moet aanpassen. Kies daarnaast een leuke en leerzame opleiding waarbij je na een college vol flow thuiskomt.”

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228