Master Pedagogiek

"Na het mbo en hbo volg ik nu een master. Daar ben ik trots op!"

Meike van Gessel

Meike is mbo-docent in Amsterdam. Een aantal jaar geleden rondde zij haar bacheloropleiding Pedagogiek af bij Inholland Amsterdam. Vervolgens is ze in de jeugdzorg gaan werken. Meike: “Na een paar jaar begon het weer te kriebelen om te gaan studeren. Ik heb toen een kopopleiding gevolgd om mijn lesbevoegdheid te halen. Vorig jaar kreeg ik weer interesse om te gaan studeren, vandaar dat ik dit studiejaar ben gestart met de masteropleiding Pedagogiek.”

Door haar leergierigheid en gedrevenheid blijft Meike in ontwikkeling. Blijven leren is volgens haar in de huidige maatschappij van groot belang. “Ik vind het leuk om dingen te blijven leren en mijzelf uit te dagen. Dat is denk ik een van mijn kwaliteiten. Daarnaast ben ik bij mij bewust van zowel de dingen die ik moeilijk vind als van de dingen die ik goed kan.”

Begeleiden van kinderen en jongeren
Haar interesses liggen zowel in het begeleiden van kinderen en jongeren als in het adviseren van ouders, verzorgers en andere betrokkenen. “Ik heb voorheen voor Pedagogiek gekozen, omdat ik het interessant vond om te leren hoe kinderen zich ontwikkelen en welke invloed de opvoeding en de omgeving heeft op de ontwikkeling van een kind. Bij mijn huidige opleiding, de masteropleiding Pedagogiek, heb ik gekozen voor het uitstroomprofiel Management en Beleid. Door mijn werkervaring is mijn interesse verbreed en vind ik een uitdaging om een uitstroomprofiel te volgen waar ik nog erg weinig over weet, wat nieuw is voor mij.”

Volgens Meike sluit deze masteropleiding goed aan bij haar huidige werk. “De lessen en de toetsopdrachten zijn gekoppeld aan de praktijk. De voorgeschreven literatuur en de opdrachten dagen je uit om op een andere manier te kijken naar de organisatie waar je werkzaam bent.” Omdat Meike in het onderwijs werkt kon ze een lerarenbeurs aanvragen. Hierdoor heeft ze één dag in de week studieverlof en maakt ze in het weekend regelmatig een dag vrij om te studeren. “De combinatie werken en studeren is pittig, je moet keuzes maken en goed plannen. Het kost energie maar het geeft ook energie.”

Kies de juiste studie
Als tip aan studenten wil ze graag het volgende meegeven: “Ik geloof erin dat het een stuk makkelijker is wanneer je een studie volgt die past bij jouw interesses. Denk dus goed na over de keuze van je studie. Daarnaast zijn doorzettingsvermogen en discipline nodig. Dan gaat het je uiteindelijk iets heel moois opleveren.”

De Gezonde Samenleving

Met de master Pedagogiek draagt Hogeschool Inholland bij aan De Gezonde Samenleving, een profilerend thema van Hogeschool Inholland. Dit is een samenleving waarin burgers, bij fysieke, psychische en sociale problemen, een zo gezond en sociaal mogelijk leven leiden en kunnen participeren. Een samenleving waarin mensen in hun sociale omgeving centraal staan. Waarin professionals mensen – preventief en bij problemen – activeren en ondersteunen bij het ontwikkelen van zelfmanagement en empowerment. Deze professionals werken interprofessioneel en maken gebruik van de laatste (technologische) innovaties.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!