
Het centrale thema van de dag is 'Handvatten voor Masters!'
Op vrijdag 17 maart 2023 organiseren de masteropleidingen physician assistant en advanced nursing practice van hogeschool Inholland weer een gezamenlijke alumnidag! Een dag met interessante keynote sprekers, workshops, de mogelijkheid om te netwerken en gezellig bij te praten met voormalig studiegenoten, collega's en beroepsgenoten.
De alumnidag is voor de alumni van hogeschool Inholland, maar ook voor alle andere verpleegkundig specialisten en physician assistants in Nederland. Neem dus gerust je collega's mee!
Fotograaf: Rogier Chang
Pieter Barnhoorn is huisarts-seksuoloog, universitair docent, onderzoeker en biografisch coach. Hij is onlangs gepromoveerd op het thema professionele identiteitsvorming, kortgezegd het proces van gaan denken, doen en voelen als een zorgprofessional. Daarnaast doet hij - onder de noemer van professionaliteit, professionele identiteitsvorming en zingeving - onderzoek naar ‘bezielde en bezielende zorg’.
Een van de projecten binnen het programma Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg, O2PZ Onderwijsraamwerk palliatieve zorg 2.0 + MANP, MPA & VVO is gericht op ontwikkeling en implementatie van palliatieve zorg in de Master Advanced Nursing Practice , de Master Physician Assistant en VVO.
Wat betekent dit voor de dagelijkse beroepspraktijk van MANP en MPA?
Marijke Dericks-Issing, programmamanager O²PZ, neemt jullie mee vanuit dit programma en de samenhang van de andere projecten vanuit de belangrijke rol voor de MANP en MPA.
Kunst is een prachtige manier om meer over jezelf te weten te komen, beter te leren waarnemen en kritischer te leren denken.
Visual Thinking Strategies is een gespreksvorm om dit aan de hand van kunst te leren.
Deze tijd vraagt om aandacht voor deze vaardigheden waarmee samenwerking, communicatie, denken en diagnostiek, opmerkelijk kan verbeteren door VTS vaker te doen.
Bevolkingsonderzoek; de praktijk van voor- en nadelen
Simone Platvoet, docent Klinische Vorming bij de masters ANP en PA van hogeschool Inholland, ervaring als internist/oncoloog
Bevolkingsonderzoek wordt niet voor niets uitgevoerd. Maar naast voordelen kleven er ook nadelen aan. En soms kan een onderzoek je ook op het verkeerde been zetten.
Simone Platvoet bespreekt ontwikkelingen, discussies, en neemt je mee aan de hand van eigen cases uit haar praktijk als internist/oncoloog.
Michael Reumerman, MSc, arts-onderzoeker en klinisch farmacoloog, is docent Farmacotherapie bij de masters ANP en PA van hogeschool Inholland, en lid van het Farmacotherapieteam van het Amsterdam UMC, locatie VUmc.
Antistolling is voor veel zorgverleners een van de lastigste medicatie om correct in te stellen en voor de patiënt meest gevaarlijke medicatie die frequent aanleiding kan geven tot ernstig hinder en ziekenhuisopnames. Toch hebben in Nederland al ruim 1 miljoen mensen enige vorm van antistolling. Hoe zat het ook alweer met de verschillende indicaties voor antistolling en wat doen we met deze medicatie als iemand geopereerd moet worden? Moet je deze middelen staken? Zo ja, hoelang van tevoren en wanneer moet er weer herstart worden? Wil jij een opfriscursus antistolling en perioperatieve zorg, weer op de hoogte komen van de laatste farmacotherapeutische kennis en vaardigheden over antistolling, dan is deze workshop iets voor jou!
Esther Krijnen is PhD, en docent bij de masteropleidingen PA en ANP van hogeschool Inholland
Altijd al willen weten hoe het ontwikkelen van een E-health-module in zijn werk gaat? En hoe stakeholders hier het beste bij betrokken kunnen worden? Hoe zien die modules er dan uit, en hoe maak je toekomstige gebruikers enthousiast? En wat vinden patiënten en hulpverleners eigenlijk van E-health-modules? Antwoorden op deze vragen worden gegeven in de workshop over het GET READY-onderzoek.
Yvonne Lawalata en Joost Dijker (foto hier onder) hebben jarenlange ervaring binnen training en opleiding als het gaat om omgaan met agressie, conflicthantering en effectief én betrokken communiceren. Daarnaast zijn zij opgeleid als trainingsacteurs
Elkaar aanspreken: de informatie die je de ander geeft over haar of zijn gedrag en wat het met jou doet. Veel mensen vinden het moeilijk om de ander aan te spreken of te begrenzen in het gedrag dat hen met een akelig gevoel achterlaat. Of het nou gaat om collega’s, een leidinggevende of een specialist. Vaak laten we het maar gaan, omdat we geen ‘zeurkous’ willen zijn, omdat we bang zijn dat de ander gekwetst raakt of boos wordt.
Toch is het mooi als je het wél doet. Je neemt jezelf en de ander serieus. Eigenlijk geef je de ander een cadeautje. Vaak heeft de ander helemaal niet door wat zijn of haar gedrag met jou doet. Als je niks zegt kan de ander dat ook niet altijd weten. Het doel van ‘elkaar aanspreken’ is om de relatie of de samenwerking te verbeteren.
Annemarie Schalkwijk is huisarts en docent huisartsopleiding bij Amsterdam UMC, en Dorothy Heijmans (foto hier onder is VS Oncologie bij de Anna Zorggroep
Tijdens de workshop maak je kennis met het concept 'Positieve Gezondheid'. Wat kan je hier als verpleegkundig specialist of physician assistent mee doen in de praktijk? En hoe kan je dit vertalen naar je eigen praktijk?
Meer informatie over Positieve Gezondheid kijk op Positieve Gezondheid - Institute for Positive Health (iPH). Als deelnemer aan de workshop vul je van tevoren het spinnenweb in en neemt dit mee naar de workshop zie Vragenlijst Volwassenen - Mijn Positieve Gezondheid.
Tijdens de workshop gaan we in op jouw spinnenweb, hoe voer je het “andere gesprek” en wat zijn handelingsperspectieven/acties die je kan inzetten.
Is falen leuk? Nee natuurlijk niet! Failure sucks but it instructs. Dat weten we eigenlijk allemaal al. ‘Fouten maken mag’ is voor de meesten van ons vanaf onze jeugd ingegoten.
Maar durf je op je bek te gaan in je leven? Vind je jezelf faalkundig? Of wil je stiekem toch altijd 100 procent bovengemiddeld presteren en raak je daar dan weer gestresst van? Dan ben je wellicht niet zo faalkundig als je denkt.
Faalkunde is het vermogen om moedig met fouten om te gaan. Het kunnen verwelkomen van iets wat meestal niet welkom is. Het helpt je je volledige potentieel te benutten en meer ontkrampt in je leven te staan. Durven falen om van te leren vereist een open en nieuwsgierige houding. Kwetsbaar met een geloof in ontwikkelbaarheid.
Zet de volgende stap tijdens de masterclass! Beleef het in een sprankelende, actieve, grappige en bovenal leerzame sessie. Met heldere theorie, leuke filmpjes, faalfitness en concrete reflecties.
Spreker
Remko van der Drift is Faalkundige en directeur van het Instituut voor Faalkunde. Hij bouwt met passie aan een faalkundige samenleving. Waarin mensen imperfecties van zichzelf en anderen aanvaarden. Waarin mensen open zijn over mislukkingen. Waarin mensen fouten en falen benutten voor een mooiere wereld. Met meer ruimte voor leren, genieten, vernieuwen en compassie.
Remko is een veelgevraagd spreker en trainer. Hij schreef drie boeken: ‘Fouten maken moet’, ‘Fouten maken moed’ en ‘Proberen lukt altijd’. Hij maakt een Faalkunde-podcast en organiseert in TivoliVredenburg een Faalfestival. Met talks, wetenschap, theater, kunst en meer. Ook maakt hij faal-programma’s op festivals als Lowlands en Into The Great Wide Open.
Datum: 17 maart 2023, van ongeveer 9.15 uur tot 16.15 uur.
Kosten: €99,-
Locatie:
Hogeschool Inholland Amsterdam
Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam
Plan met Google Maps
Plan route met het openbaar vervoer
Accreditatie wordt aangevraagd bij de NAPA en bij de V&VN-VS Locatie