Mondzorgkunde voltijd

| Amsterdam |

LET OP: Mondzorgkunde is een opleiding met een numerus fixus. Dit betekent dat de uiterlijke inschrijfdatum eerder is nl 15 januari 2017 en dat studenten daarna  moeten deelnemen aan een selectieprocedure
Lees meer over de numerus fixus

Extra Open Dag zaterdag 10 december

Mondzorgkunde heeft een aparte praktijkgerichte Open Dag op zaterdag 10 december 2016 tussen 10:00 en 14:00 uur in het ACTA-gebouw tegenover het OZW-gebouw van Inholland in Amsterdam! Tijdens deze praktijkgerichte Open Dag gaan we inhoudelijk in op de beroepspraktijk van de mondhygiënist en zal er nogmaals uitleg gegeven worden over de selectieprocedure. Schrijf je in via deze link voor de praktijkgerichte Open Dag van Mondzorgkunde op 10 december van 10:00 tot 14:00 uur in het ACTA-gebouw op de Gustav Mahlerlaan 3004 in Amsterdam. 
Meld je aan voor de praktijkgerichte Open Dag op 10 december 

Wat houdt de hbo-opleiding Mondzorgkunde voltijd in?

De praktijkgerichte opleiding Mondzorgkunde leidt je op tot mondhygiënist, een preventief beroep in de mondzorg. Je leert om mensen een gezond gebit te bezorgen zodat ze dit zo lang mogelijk kunnen behouden. Je reinigt, verwijdert tandsteen en polijst tanden en kiezen. Je boort en vult kleine gaatjes. Je geeft voorlichting over mondhygiëne, zowel individueel als in groepsverband. Je onderbouwt al je handelingen op Evidence Based wijze. Aan het einde van deze vierjarige voltijd hbo-opleiding heb je de kennis, vaardigheden en houding om zelfstandig of in een praktijk als mondhygiënist aan de slag te gaan.

Opleiding Mondzorgkunde voltijd: iets voor jou?

Wil jij mensen een gezonde en pijnloze mond bezorgen? Wil jij bijdragen aan de stralende lach van een puberjongen of een oudere dame? Ben je op zoek naar een afwisselend en verantwoordelijk beroep in de zorg? Voer je graag technische handelingen uit? Kun je zelfstandig en in teamverband werken? Werk je graag met mensen en heb je goede communicatieve vaardigheden? Wil je patiënten graag voorlichten en motiveren? Dan is de voltijd hbo-opleiding Mondzorgkunde de beste opleiding die je kunt kiezen.


Er is nog steeds heel veel behoefte aan mondhygiënisten en er zijn volop vacatures.
Docent Jacco van der Hoeven 
Lees verder