Mondzorgkunde voltijd

| Amsterdam |

LET OP: Mondzorgkunde is een opleiding met een numerus fixus. Dit betekent dat de uiterlijke inschrijfdatum eerder is, namelijk 15 januari 2017. Studenten moeten daarna deelnemen aan een selectieprocedure.
Lees meer over de numerus fixus

Wat houdt de hbo-opleiding Mondzorgkunde voltijd in?

De praktijkgerichte opleiding Mondzorgkunde leidt je op tot mondhygiënist, een preventief beroep in de mondzorg. Je leert om mensen een gezond gebit te bezorgen zodat ze dit zo lang mogelijk kunnen behouden. Je reinigt, verwijdert tandsteen en polijst tanden en kiezen. Je boort en vult kleine gaatjes. Je geeft voorlichting over mondhygiëne, zowel individueel als in groepsverband. Je onderbouwt al je handelingen op Evidence Based wijze. Aan het einde van deze vierjarige voltijd hbo-opleiding heb je de kennis, vaardigheden en houding om zelfstandig of in een praktijk als mondhygiënist aan de slag te gaan.

Opleiding Mondzorgkunde voltijd: iets voor jou?

Wil jij mensen een gezonde en pijnloze mond bezorgen? Wil jij bijdragen aan de stralende lach van een puberjongen of een oudere dame? Ben je op zoek naar een afwisselend en verantwoordelijk beroep in de zorg? Voer je graag technische handelingen uit? Kun je zelfstandig en in teamverband werken? Werk je graag met mensen en heb je goede communicatieve vaardigheden? Wil je patiënten graag voorlichten en motiveren? Dan is de voltijd hbo-opleiding Mondzorgkunde de beste opleiding die je kunt kiezen.