Pedagogiek voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Linda Groen

Hoi, mijn naam is Linda Groen en ik ben 21 jaar oud. Ik ben in februari 2016 begonnen met de opleiding Pedagogiek en zit nu in mijn 2de jaar. Ik heb het ontzettend naar mijn zin op de opleiding en daar vertel ik jullie als aankomende studenten graag meer over.

Mijn keuze voor Inholland
Om te kunnen vertellen over mijn keuze voor deze opleiding moet ik een aantal jaar teruggaan, want mijn keuze voor Pedagogiek was niet direct. Na de havo was de keuze voor mij eenvoudig, ik wilde al jaren juf worden en zo ben ik ook begonnen met de opleiding Pabo. Wel heb ik toen gekeken naar waar ik de Pabo wilde doen, maar ook daar was ik heel snel uit en koos voor Inholland. Vanaf het moment dat ik de school inliep, voelde ik mij op mijn gemak. Het fijne van Inholland vind ik dat de docenten je niet alleen als een student zien, maar ze willen het graag aan je leren en zijn ontzettend betrokken bij jou als student. Natuurlijk hoor je die negatieve verhalen over Inholland, maar dat was juist voor mij nog een extra motivatie om toch voor Inholland te gaan. Je moet bedenken dat een school met een negatief oordeel onder de loep wordt gehouden en er juist enorm veel mee bezig is om het onderwijs en de school te veranderen. Iets wat ik als positief heb ervaren. Maar goed, ik koos voor Inholland, schreef mij in voor de Pabo en ik begon met goede moed.

Op zoek
Mijn jaren op de Pabo waren fantastisch en ik had het ontzettend naar mijn zin. Leuke lessen, leuke klasgenoten, interessante stages en werken met de leukste doelgroep; kinderen. Toch besloot ik om in mijn derde jaar te stoppen, iets wat een moeilijke keuze was. Ik vond het lesgeven en het begeleiden van de kinderen leuk, maar stiekem miste ik iets. Ik wilde de kinderen meer begeleiding kunnen geven, dan er in een klas met 30 anderen mogelijk is. Door dit gemis en mede ook door persoonlijke omstandigheden, besloot ik om tijdelijk te stoppen. Ik had mijn enthousiasme verloren en ik wilde de motivatie in een half jaar weer terugvinden. Mijn plan was om naar open dagen van de Pabo te gaan om te horen waarom anderen voor de opleiding hadden gekozen. Dit liep echter een beetje anders. Door mijn zoektocht naar open dagen, ontdekte ik studies waar ik nog nooit van had gehoord. Zo leerde ik ook de opleiding Pedagogiek kennen.

Juiste keuze
Ik besloot om naar een open dag te gaan en heb een dag meegelopen op de opleiding. Toen ik dat had gedaan, kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan. Waarom had ik nooit eerder gekeken wat er allemaal mogelijk was? Waarom heb ik nooit het besef gehad dat een andere opleiding beter bij mij zou passen? Op het moment dat ik meer informatie kreeg over Pedagogiek, kwam bij mij meteen het besef dat deze opleiding echt aansluit bij wat ik wil. Ik besloot mij in te schrijven en opnieuw te starten met een hbo-opleiding. En ik moet zeggen dat dit echt de juiste keuze is geweest. Ik heb het ontzettend naar mijn zin en het geeft mij de juiste verdieping in het vakgebied wat ik later wil uitvoeren, zowel theoretisch als praktisch.

Dit is wat ik leuk vind
Dat vakgebied is voor mij namelijk de begeleiding geven aan kinderen die dit tegenwoordig weinig krijgen in de klas en wel die extra aandacht nodig hebben. Ik heb echter ook meer aspecten leren kennen van het hulpverlenende vak, die ik misschien nog leuker vind dan het lesgeven. Zo heb ik tijdens de trainingen ontdekt dat het voeren van ouderadvies gesprekken en emotioneel beladen gesprekken mij liggen. Ook loop ik nu stage in een woongroep met ernstig verstandelijke beperkten jongeren, heel iets anders dan onderwijs, maar waar ik met ontzettend veel plezier naar toe ga. Dit is wat ik leuk vind aan de opleiding Pedagogiek, je bent bezig met het ontdekken van welke kant je later op wilt gaan. Dat zijn heel veel verschillende vakgebieden, maar daarvoor leer je de juiste vaardigheden. Alleen al in jaar 1 heb ik zo veel ontdekt en geleerd, dat ik nieuwsgierig ben naar wat de opleiding mij verder gaat brengen.

Tip!
Ga bij zo veel mogelijke leuke opleidingen kijken en win informatie in. Alleen zo kom je alles te weten over de opleiding en kan je echt gericht een keuze maken. Ik ben bijna op elke open dag of avond van de opleiding te vinden en vind het leuk om te vertellen over mijn ervaringen en zo te helpen bij de moeilijke keuze. Je kan mij hieronder ook het hele jaar vragen stellen, dus wil je iets weten over de opleiding Pedagogiek, stel je vraag gerust!Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!