Precision Engineering voltijd

Praktische informatie Precision Engineering

Start september 2021

September. (Week 35: maandag 30 augustus - vrijdag 3 september 2021)

Duur opleiding

Vier jaar

Titel

Bachelor of Science (BSc) of ingenieur (ing.)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Collegegeld 2020-2021

€ 2.143*. 
*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen vanaf studiejaar 2020-2021 € 1.071 voor het eerste collegejaar (in plaats van € 2.143). Voldoe jij aan de voorwaarden? Bekijk ze hier.

Collegegeld 2021-2022

€ 2.168*. 
*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen vanaf studiejaar 2021-2022 € 1.084 voor het eerste collegejaar (in plaats van € 2.168). Voldoe jij aan de voorwaarden? Bekijk ze hier.

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 500
Introductieweek (vrijwillig): ca. € 125

Volg deze opleiding in...

Delft

Rotterdamseweg 141
2628 AL Delft
Meer over deze locatie

Online Open Dag 31 oktober

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

De opleiding Precision Engineering heeft een studiebelasting van ongeveer veertig uur per week. In het eerste jaar is ongeveer twintig uur per week ingeroosterd voor colleges en wordt er dus van je verwacht dat je daarnaast veel zelfstandig doet. Je hebt tijd nodig om je lessen goed voor te bereiden, college te volgen, je aantekeningen uit te werken en de lesstof te verwerken.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Luchtvaart-technologie1903px.jpg

Wat je moet weten over Precision Engineering

  1. Precision Engineering is een vierjarige differentiatie binnen de stamopleiding luchtvaarttechnologie met een eigen uitstroomprofiel.
  2. Als je aan het einde van het eerste jaar voldoende studiepunten hebt gehaald, kan je eventueel nog overstappen naar de opleiding Luchtvaarttechnologie.
  3. De opleiding Precision Engineering is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de bekende Leidse instrumentenmakers School (LIS). 
  4. Jij bent de regisseur van je eigen opleiding: door je eigen profiel kun je je onderscheiden van andere studenten. 
  5. Met je je hbo-diploma heb je toegang tot verschillende masteropleidingen in binnen- en buitenland.

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers toont aan hoe deze opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen.

3,8van 5
Studenttevredenheid Landelijk 3,8
50%
Doorstroom naar tweede jaar Landelijk 50%
24%
Doorstuderen Landelijk onbekend

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.delft@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!