Sociaal Juridische Dienstverlening voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Annalie de Boer

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om te gaan studeren bij Inholland Den Haag! Mijn naam is Annalie de Boer en ik studeer Sociaal Juridische Dienstverlening. Ik ben deze opleiding begonnen, omdat je elke dag te maken hebt met het recht. Als je bijvoorbeeld een boek koopt in een winkel, dan is er sprake van consumentenrecht. Ik wilde meer weten over wat voor regels er dan allemaal gelden voor zo'n consument maar ook voor de verkoper. Natuurlijk is consumentenrecht niet het enige vak dat je krijgt. Hoe zit het bijvoorbeeld met de criminaliteit in Nederland? Daar leer je van alles over bij strafrecht.

Tijdens deze opleiding ben je niet alleen bezig met de rechtsvakken, maar hiernaast krijg je ook 'sociale vakken'. Je leert bijvoorbeeld gesprekken voeren met cliënten die problemen hebben. Je moet hen dan advies geven als zij bijvoorbeeld in de schulden zitten. De combinatie van de wetten die je moet toepassen en het verantwoorden tegenover de cliënt is ontzettend leuk om te doen!

Ik wist nog niet meteen dat ik Sociaal Juridische Dienstverlening wilde studeren. Doordat ik maatschappijleer als vak heb gehad op de middelbare school kreeg ik interesse in dit gebied. Ook door verschillende televisie programma's raakte ik geïnteresseerd. Ik ben toen verder gaan zoeken naar wat voor beroepen je daarmee kan uitoefenen en wat voor opleiding je daarvoor moet volgen. Zo ben ik hier terechtgekomen!

Zijn jouw vragen nog niet beantwoord of wil je nog meer weten over deze opleiding? Stuur me dan een mailtje!

P.S. Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina die ik samen met Melissa Kortekaas beheer!
Bekijk hier een vlog.Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!