Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) deeltijd

| Rotterdam |

Wat houdt de hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd in?

Slachtoffers van vandalisme, aanranding of andere vormen van geweld hebben niet alleen behoefte aan slachtofferhulp, maar ook aan juridische ondersteuning. Net als mensen die werkloos zijn geraakt of financiële zorgen hebben. Na het afronden van de vierjarige deeltijd hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) weet jij hoe je mensen uit dit web van ingewikkelde wet- en regelgeving kunt bevrijden. Tijdens deze deeltijdopleiding bouw je kennis op van alle rechtsgebieden en leer je communiceren, ook in gecompliceerde juridische taal. Ook krijg je inzicht in de vaak moeilijke omstandigheden van mensen in verschillende sociaal-culturele situaties. Je kunt dus aan de slag als volwaardig sociaal-juridisch dienstverlener.

Opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) deeltijd: iets voor jou?

Werk je in de sociaal-juridische dienstverlening en wil je graag doorgroeien naar een hogere functie of wil je in deze branche gaan werken? Wil jij je nog verder verdiepen in de Nederlandse wet- en regelgeving? Ben je betrokken bij mensen en wil je hen graag adviseren of begeleiden? Deins je niet terug voor juridisch taalgebruik en beheers je de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift? En vind je het een uitdaging om je baan met een studie te combineren? Dan is de deeltijd hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening precies wat je zoekt!

Studenten en docenten over Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)

Ontwikkeling flexibel deeltijdonderwijs

De opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening start per september 2017 met flexibel deeltijdonderwijs. Bij flexibel onderwijs volgt het onderwijs jou. Op basis van de kennis en vaardigheden die je al hebt, stel je in samenspraak met de opleiding een persoonlijk studieprogramma samen. Met je eigen leercoach maak je een leerplan waarin je zelf je studievolgorde en -tempo bepaalt zodat je maximaal kunt versnellen. Je hebt regelmatig contact met jouw leercoach en hij/zij speelt een belangrijke rol bij jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening zorgt ervoor dat je ook in samenwerking met andere studenten en praktijkdeskundigen in verschillende omgevingen kunt leren; online, op één van onze locaties, op je eigen werkplek en tijdens de opleidingsbijeenkomsten. Zo leer je individueel én samen met medestudenten, collega's, leercoaches en experts uit de praktijk.