Social Work voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Cheyenne Apinsa

Hoi! Ik ben Cheyenne Apinsa en ik ben 21 jaar oud. Ik ben in februari 2020 begonnen aan de opleiding Social Work in Amsterdam, en zit nu in mijn tweede jaar van de opleiding.

Voordat ik ben begonnen aan deze studie heb ik de havo afgerond, met als favoriete vakken maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. Ik heb altijd al interesse gehad in het ondersteunen van mensen die (even) hun weg niet weten te vinden.

De opleiding Social Work sprak mij aan omdat je je in de eerste twee jaar van de opleiding breed kan oriënteren op het sociaal werk. Hierdoor kun je een brede basis leggen voor je beroep als sociaal werker. Naast de studie heb ik me breed kunnen oriënteren op het werkveld, door aan de slag te gaan in verschillende functies. Zo heb ik bijvoorbeeld bij de gemeente en in de thuiszorg gewerkt. En ben ik nu coach op een basisschool. Juist door de brede basis en mijn eigen oriëntatie op werk en door stages ben ik erachter gekomen dat de doelgroep jeugd het beste bij mij past.

Bij Inholland Amsterdam heb ik het erg naar mijn zin. De leraren staan altijd voor je klaar en er is veel ruimte voor vragen en opmerkingen tijdens de lessen.

Ik vind de opleiding Social Work ontzettend leuk en ik zou je daar graag meer over vertellen! Dus heb jij een vraag over de opleiding? Stel hier beneden jouw vragen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!