Social Work deeltijd

| Alkmaar | Amsterdam | Den Haag | Haarlem | Rotterdam |

Wat houdt de hbo-opleiding Social Work deeltijd in?

Mensen helpen bij het verkrijgen van regie over hun eigen leven. Ervoor zorgen dat ze duurzaam kunnen deelnemen aan onze samenleving. Wil jij hen daarbij (nog beter) ondersteunen en begeleiden? De vernieuwde deeltijdopleiding leidt je in de praktijk op tot een initiatiefrijke, zelfstandig denkende en toekomstbestendige professional met een breed perspectief.

Sociaal werkers zijn er in vele soorten en maten. De één werkt met groepen, de ander met individuen. Dat kan thuis zijn bij de cliënt, maar ook op straat, op kantoor of binnen de muren van een instelling. Wat alle sociaal werkers bindt is dat zij mensen ondersteunen om de gewenste regie over hun leven te realiseren en duurzame deelname aan de samenleving. Iedere sociaal werker doet dat door het individu of de groep en de betrokkenen in hun omgeving in beweging te brengen.

Kenmerkend voor de sociaal werkers van Hogeschool Inholland is dat ze goed samenwerken met andere professionals in het werkveld en kritisch verbonden zijn met de altijd veranderende samenleving. Zij kijken voorbij de grenzen van hun professie, tonen lef en hebben een eigen mening over de hulpverlening. Binnen de brede opleiding geef je zelf richting aan de kant die jij uiteindelijk op wilt binnen het sociaal werk.

Past deze opleiding bij jou?

Studeren in deeltijd naast je werk en/of een gezin is inspirerend én pittig. Wij gaan er daarom van uit dat je goed hebt nagedacht over je keuze voor deze opleiding. Deze flexibele manier van studeren is geschikt voor zelfstandige, mobiele mensen die graag hun eigen keuzes maken. Het grootste deel van je studie vindt plaats op afstand, buiten de hogeschool. Afgezien van de centrale onderwijsdagen is er geen vaste agenda.

Bij flexibel onderwijs volgt het onderwijs jou. Op basis van de kennis en vaardigheden die je al hebt, stel je in samenspraak met de opleiding een persoonlijk studieprogramma samen. Met je eigen leercoach maak je een leerplan waarin je zelf je studievolgorde en -tempo bepaalt zodat je maximaal kunt versnellen. Onderwijs volg je in verschillende vormen: op afstand, op de hogeschool en op je werkplek met eigen casuïstiek. De praktijk is de beste leerschool en daarom leer je veel in het werkveld.