Sportkunde voltijd

 “Door te sporten blijft de conditie van deze groep voormalig daklozen op peil."

Sportkunde - Job Spits.jpg

Student in Beeld - Job Spits

Studenten van Inholland zijn ondernemend, ambitieus en innovatief. Zij laten dit zien door de vele projecten die zij doen, vaak in opdracht van het werkveld en met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Om te laten zien hoe trots we zijn op onze studenten zijn we de campagne Student in Beeld begonnen om onze studenten in beeld te brengen. Deze keer maken we kennis met Job Spits, vierdejaarsstudent Sportkunde.

In opdracht van de stichting Stedenband Mutare in Zimbabwe ontwikkelde Job Spits in 2014 een sportprogramma voor ouderen van een opvangcentrum in Mutare. “Door te sporten blijft de conditie van deze groep voormalig daklozen op peil”, zegt de vierdejaars student Sportkunde van Inholland Haarlem. “Ze zijn erg blij dat er aandacht voor ze is. De lokale overheid wil het project nu uitbreiden naar andere groepen.”

De stichting Stedenband Mutare geeft vorm en inhoud aan de band tussen de steden Haarlem en Mutare in Zimbabwe. Zij organiseert activiteiten in beide steden en zorgen voor uitwisselingen op het gebied van onderwijs, cultuur, gezondheidszorg, sport en huisvesting. Het ouderenproject bestaat uit de opvang van dertig ouderen die voorheen dakloos waren. Zij wonen nu in het opvangcentrum ‘Zororai’ in Mutare. Dit project bestond al een lange tijd maar er ontbrak een mogelijkheid om de vitaliteit van de ouderen op peil te houden.

Job vroeg de bewoners van Zororai naar hun meningen, wensen en behoeften en deed verslag van zijn bevindingen op de Facebookpagina Hardlopen voor Mutare. Inmiddels terug in Nederland gaat Job verder met zijn afstudeertraject en is hij al op zoek naar “mooie mogelijkheden om sport en ontwikkelingssamenwerking te combineren”, zo meldt hij op zijn eigen website. “Dat is waar mijn grootste ambitie ligt: mijn kennis, welvaart en passie delen met de minderbedeelden, voor een gelijkere wereld.”

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!