Technische Bedrijfskunde deeltijd

"Een goede voorbereiding is essentieel om te kunnen slagen."

Student Wouter Dukers

Mijn naam is Wouter Dukers, 35 jaar en student aan de deeltijdvariant van Technische Bedrijfskunde.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen en waarom bij Inholland?
Al zolang als ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in techniek. Als jonge jongen maakte ik altijd apparaten open en moest en zou ik weten hoe alles werkte. Na twee jaar bij de Marine te hebben gezeten, ben ik gaan werken bij een installatiebedrijf dat gespecialiseerd was in podiumtechnieken. Dankzij de ervaring die ik opdeed met verschillende projecten ben ik uiteindelijk manager geworden in een middelgroot horecabedrijf.

De drang om mij toch weer met techniek bezig te houden, bleef aan mij knagen en dus ben ik op zoek gegaan naar een opleiding waarbij ik mijn management-skills en de techniek kon combineren. Dit resulteerde erin dat ik mij in 2013 aanmeldde voor Technische Bedrijfskunde in Alkmaar.

Wat vind je van de opleiding tot nu toe?
De opleiding bevalt tot nu toe goed. De periodes zijn zo ingedeeld dat veel vakken op elkaar aansluiten en bij elkaar komen in de verschillende projecten. Deze voeren wij in groepen van drie tot vijf personen uit. Veel vakken kan ik direct toepassen op mijn werk. Denk hierbij aan logistiek en de marketingvakken. Door deze aansluiting kan ik in mijn werk bezig blijven met de geleerde stof.

Hoe ervaar je de combinatie tussen werk en opleiding? Is het zwaar?
Het studeren naast een fulltime job is niet altijd even makkelijk. Ik ben ook naast mijn werk altijd actief geweest bij verschillende clubs en organisaties. Door te kiezen voor deze studie heb ik, met tegenzin, toch een aantal nevenactiviteiten op een zijspoor moeten zetten. Door goed te plannen is een studie naast het werk prima te doen.

Hoe is het contact tussen studenten en docenten?
Het contact met mijn medestudenten, die allen werkzaam zijn bij technische bedrijven, bevalt heel goed. Iedereen is zeer gemotiveerd. De motivatie die bij mijn medestudenten leeft, motiveert ook mij weer op de momenten dat het wat tegenzit.

Contact met docenten verloopt zeer goed, e-mails worden snel beantwoord en veel van de benodigde stof wordt via Blackboard gedeeld. Hierdoor heb ik alles altijd bij de hand.

Waar zie jij jezelf in de toekomst?
Ik hoop dan samen met mijn broer(tje) een eigen advies- en organisatiebedrijf te kunnen starten. Uiteraard wil ik hiervoor eerst ervaring opdoen bij andere bedrijven.

Waarom zou je deze opleiding aanraden?
Door de breedte van deze opleiding blijft iedere periode leuk en slaat de verveling niet snel toe. Ik ben geen specialist, maar een generalist, en dat komt bij deze studie volledig tot zijn recht.

Over welke (karakter)eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Je zult een grote dosis positieve energie nodig hebben om deze opleiding tot een goed einde te brengen. Kunnen doorzetten, willen samenwerken, jezelf motiveren en kunnen incasseren zijn eigenschappen die je niet vreemd moeten zijn.

Mijn tip voor aankomende deeltijdstudenten:
Weet waar je aan begint. Bereid je goed voor en kom langs op de Open Dagen; praat daar met studenten die de opleiding nu doen. Het is niet niks om te gaan studeren naast je werk. Een goede voorbereiding is dan ook essentieel om te kunnen slagen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!