Technische Informatica voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

TI - Maurice Trippelvitz.jpg

Vraag het aan student Maurice Trippelvitz

Goeiedag! Ik heet Maurice Trippelvitz en ik zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding Technische Informatica. Hiervoor heb ik de havo afgerond en drie jaar op de Hogere Zeevaartschool gezeten. Daar ben ik uiteindelijk afgehaakt omdat ik ICT interessanter vind. Een studiekeuze maken kan best lastig zijn, daar weet ik alles van. Je dient eerlijk tegen jezelf te zijn. Kijk vooral naar wat je zelf leuk vindt en wat je interesseert. Ik was als kind bijvoorbeeld heel erg bezig met het bouwen van dingen met Lego en K’nex. Toen ik 6 jaar werd kregen we een computer thuis en dat vond ik nog leuker. Bij de opleiding Technische Informatica ga je die twee dingen eigenlijk combineren. Je kan dus real life applicaties maken! Dat is vet cool.

Bij de studie Technische Informatica wordt je opgeleid om een ingenieur te worden. In het buitenland wordt deze studie ook wel Computer Engineering genoemd. Er wordt dus niet alleen met software gewerkt, maar ook met hardware. Je zal elektronische onderdelen leren begrijpen en ook hoe je die kan aansturen door middel van software (programmeren van de hardware). Een aantal studiegenoten hebben bijvoorbeeld als vrij project een bestuurbare auto gemaakt, en een andere groep een drone! Er is zeer goede begeleiding van competente leraren die uit het vakgebied komen. Deze docenten weten letterlijk alles en zijn ontzettend goed in lesgeven, daarnaast zijn grapjes altijd welkom tijdens de lessen!

Dus als je van bouwen houdt en je creatieve geest wilt uiten dan zou ik je zeker aanraden om eens een Open Dag of Open Avond te bezoeken op bij Hogeschool Inholland Alkmaar!

Mocht je nog vragen hebben over de school, over Alkmaar zelf, over de studenten of het studieprogramma, dan nodig ik je uit om mij een mail te sturen. Daar zal ik zo spoedig mogelijk op antwoorden!Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!