Na de opleiding

Verder studeren

Na afronding van je opleiding Technische Informatica kun je doorstromen naar een universitaire masteropleiding. Hogeschool Inholland heeft samenwerkingsverbanden met onder meer de Universiteit van Amsterdam.

Beroepsprofiel

Als technisch informaticus ondersteun je bedrijven bij de inrichting, het gebruik en het verbeteren van de technische (informatie)systemen. Binnen het bedrijf treed je op als ontwikkelaar (technisch software engineer), adviseur of als leidinggevende. Je biedt creatieve oplossingen en staat midden in de praktijk.

Beroepen

Met deze opleiding kun je onder meer werken in de onderstaande functies.

Architect technische infrastructuur ICT
Je ontwerpt de structuur van computernetwerken en de specificaties van onderdelen, zoals netwerkapparatuur en servers. Hiervoor bepaal je de architectuur, standaarden en normen voor de technische infrastructuur.

Embedded software engineer
Je ontwikkelt software die draait op microchips. Het gaat vooral om real time software voor machines, zoals liften en wissels.

Programmeur
Je zet ontwerpen voor computerprogramma's om in het uiteindelijke product. Je test het gemaakte programma op programmeerfouten, verbetert de fouten, voert het vervolgens in en draagt zorg voor het onderhoud en het beheer van het computerprogramma.


Tester ICT
Je test nieuwe versies van informatiesystemen en beoordeelt testresultaten. Hiervoor formuleer je testcriteria op basis van functionele ontwerpen, geef je advies en overleg je met ontwerpers en gebruikers.

Werkveld

Informatie- en communicatietechnologie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Waar je ook binnenloopt, overal tref je geautomatiseerde apparatuur en computers aan. Niet alleen een smartphone heeft de nieuwste snufjes, ook de vaatwasser en magnetron worden steeds slimmer. In de industrie is computertechnologie vrijwel onmisbaar geworden in producten. Verder kun je voor dijkbewaking via een sensornetwerk de controle regelen. Hiermee kun je inzicht verkrijgen over een mogelijke dijkdoorbraak. De opleiding Technische Informatica werkt nauw samen met diverse bedrijven uit de regio. Een aantal bedrijven adviseert de opleiding over het onderwijsprogramma. Andere verzorgen onderwijs en gastcolleges.