Verloskunde voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Aliët van Veelen

Hoi! Ik ben Aliët van Veelen en ik ben nu derdejaars verloskunde student aan de AVAG in Amsterdam. Het vak verloskunde is dat je vanaf het begin van de zwangerschap tot 6 weken na de bevalling zorg draagt voor de moeder en de baby. Dit leer je in een opleiding van 4 jaar.

Ik wist al vanaf de brugklas dat ik verloskundige wilde worden, zwangere vrouwen heb ik altijd interessant gevonden. In vwo heb ik samen met mijn beste vriendin de selectie voor verloskunde gedaan. Samen hebben we de stof voor het toelatingsexamen tot in elk detail geleerd, en met succes! We zijn allebei aangenomen, dus we konden na ons vwo direct doorstromen.

Mijn jaar bestaat uit heel veel verschillende studenten: sommige komen net als ik van de middelbare school, anderen hebben eerst een andere studie gedaan en weer anderen zijn al moeder. Dit is heel leuk, omdat je van deze samenwerking veel kan leren.

Aan het begin van de opleiding woonde ik bij mijn ouders in Amersfoort. Het heen en weer reizen is prima te doen met de trein en metro, maar toch wilde ik dichter in de buurt wonen. Daarom woon ik nu sinds een jaar met twee huisgenootjes in Amstelveen. Het is nu een half uur fietsen naar school, en dat vind ik geen probleem.

Vanaf het eerste jaar van de opleiding mag je al stage lopen. Dat is heel spannend, maar vooral heel bijzonder. Je mag al heel snel je eerste bevalling meemaken en zelfs al een kind aanpakken. Verder leer je in de eerste twee jaren heel veel over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

Naast de opleiding werk ik in de horeca, dat is voor mij prima te doen naast het studeren, maar het kan ook heel erg tegen vallen. Over het algemeen ben je wel veel tijd aan school kwijt in een week, dus dit is voor iedereen anders.

Ben je benieuwd naar de opleiding? Dan mag je me altijd mailen!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!