Verloskunde voltijd

| Amsterdam |

LET OP: Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Dit betekent onder andere dat de inschrijfdatum eerder is.
Lees meer over de selectieprocedure
 


Wat houdt de hbo-opleiding Verloskunde voltijd in?

In  de  bacheloropleiding Verloskunde leer je hoe je zwangere vrouwen en  hun partners begeleidt tijdens de bijzondere periode van zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Je verdiept je in de (patho)fysiologische veranderingen die bij de vrouw plaatsvinden en in de groeiontwikkeling van de baby. Omdat je het normale proces door en door leert kennen, kun je goed inschatten wanneer zich complicaties kunnen voordoen. Hierop onderneem je actie. Naast het opsporen van mogelijke risico's, besteed je ook veel tijd aan voorlichting en begeleiding van alle soorten aanstaande ouders. Aan het einde van de opleiding beschik je over de (medische) kennis, communicatie, verloskundige vaardigheden en academische vorming om je clienten op wetenschap gebaseerde zorg op maat te bieden.

Opleiding Verloskunde voltijd: iets voor jou?

Hoe maak je gebruik van inzicht, handen en instrumenten bij de begeleiding van zwangere vrouwen? Wat kan de zwangere vrouw doen om de kans op een gezond kind te verhogen? Zijn er factoren die een goede start van dit kind mogelijk belemmeren? Welke zorg heeft deze specifieke vrouw nodig? Om dit soort vragen draait het bij deze opleiding. Gaat het welzijn van zwangere vrouwen, hun partners en pasgeboren baby's jou aan het hart? Ben jij zelfstandig, nauwkeurig en stressbestendig? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen? Sta je nieuwsgierig en krachtig in het leven? Dan is de vierjarige voltijd hbo-opleiding Verloskunde jou op het lijf geschreven!