Verpleegkunde voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Emmely de Beukelaer

Ik ben Emmely de Beukelaer, 21 jaar en zit in het tweede jaar van de opleiding verpleegkunde. Ik ben in 2016 afgestudeerd als mbo-verpleegkundige en heb ervoor gekozen om door te gaan met de opleiding hbo-v. Doordat ze hier het honoursprogramma Technische Verpleegkunde aanbieden, heb ik een bezoek gebracht aan de open dag. De locatie, sfeer en de omgang met elkaar was erg prettig, waardoor mijn keuze snel was gemaakt.

De colleges op het hbo zijn erg verschillend met die van het mbo. Je hebt veel projecten in groepsverband, iets wat ik haast niet tegen kwam op het mbo. Ook is het hbo meer gericht op de theorie en waarom iets, bijvoorbeeld een handeling, gedaan wordt.

Pre-honoursprogramma
Ik volg het pre-honoursprogramma van Technische Verpleegkunde, dit zijn extra vakken die in gaan op de acute- en intensieve zorg. Deze volg je naast je normale vakken. Omdat ik ben ingestroomd in het tweede leerjaar in verband met mijn mbo-diploma, mis ik één jaar van het pre-honoursprogramma. Dit betekent dat ik ook de tentamens van jaar één in het tweede jaar moet maken. Dat is best pittig. Helaas heb ik dit nét niet gehaald, dus ga ik volgend schooljaar het reguliere programma volgen.

Specialisatie
Door mijn bijbaantje in de flex-pool van het Zaans Medisch Centrum ben ik erg aan het twijfelen waarin ik me later wil specialiseren. Mijn doel was om ambulanceverpleegkundige te worden, maar de kinderspecialisatie lijkt mij ook erg interessant. Of ik studeer nog even door en ga voor de Master of Advanced Nursing Practice. Gelukkig heb ik nog 2 jaar om te kiezen.

Met vragen over je keuze of over de opleiding Verpleegkunde kun je bij mij terecht. Ik probeer je zo goed mogelijk verder te helpen!Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!