Verpleegkunde voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Fleur van Leeuwen

Ik ben Fleur van Leeuwen en ik studeer Verpleegkunde bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Ik ben 18 jaar en ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding. Op de havo heb ik het profiel Natuur en Gezondheid gevolgd en nadat ik de havo had afgerond ben ik meteen aan deze studie begonnen. Ik wist al een aantal jaar dat ik in de zorg wilde werken, maar wat ik precies wilde doen wist ik nog niet. Ik ben naar veel open dagen van verschillende opleidingen geweest. Ik heb uiteindelijk voor Verpleegkunde gekozen omdat het een brede opleiding is en ik erachter kwam dat ik in het ziekenhuis werkzaam wil zijn. Ik hoorde van veel mensen dat het een redelijk zware opleiding is, dus hier was ik van te voren op voorbereid.

Het fijne aan deze studie is dat je elk jaar stage moet lopen. Hierdoor kom je er zelf achter in welk werkveld je later wilt werken. Op school leren we veel theorie, oefenen we veel met casuïstiek en werken we samen in projecten. Vaardigheidslessen komen ook aan bod.

Elke periode staat er een bepaald onderwerp centraal, bijvoorbeeld psychiatrie, verstandelijke beperkingen of verloskunde. Zo maak je elke periode kennis met verschillende onderwerpen, wat ik heel prettig vindt.

Bij Hogeschool Inholland Alkmaar vind ik het fijn dat de meeste docenten je kennen en de stad dichtbij is.

Heb je vragen over de studie of de school? Ik beantwoord ze graag voor je.Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!