Werktuigbouwkunde voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Lennard Dunselman

Mijn naam is Lennard Dunselman. Ik ben student in het tweede leerjaar van de opleiding Werktuigbouwkunde aan Hogeschool Inholland Alkmaar. Voordat ik aan deze opleiding begon, heb ik de havo afgerond met een Natuur en Techniek profiel, met als keuzevakken NLT (natuur, leven en technologie) en Duits. Naast het studeren besteed ik veel tijd aan tekenen en schilderen.

Ik heb altijd veel interesse in wiskunde, natuurkunde en techniek gehad. Binnen de opleiding worden deze vakken met tekenen gecombineerd, waardoor het voor mij makkelijk was om voor Werktuigbouwkunde te kiezen. Deze studie is niet gemakkelijk. Het kost veel tijd en je moet er echt plezier in hebben om alle studiepunten te behalen. De projecten die je elke periode doet zijn erg interessant en gevarieerd. Je kan de stof uit de lessen gelijk toepassen. Aan het einde van het eerste jaar wordt er een kleine competitie tussen de projectgroepen gehouden waarbij je met je eigen projectgroep een zo goed mogelijke machine moet ontwerpen en bouwen. Je wordt dan extra gedreven om een goed resultaat te leveren.

De opleiding Werktuigbouwkunde in Alkmaar bevalt erg goed. Bijna alle docenten kennen je na het eerste jaar en helpen je waar nodig. De school is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, vanaf station Alkmaar met de bus of lopend.

Als er vragen zijn over de opleiding Werktuigbouwkunde of het studeren bij Inholland Alkmaar, stuur me dan gerust een mailtje!Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!