Volg de Onderwijsbattle via onze Livestream

Benieuwd hoe de Onderwijsbattle verloopt? Kijk mee via onderstaande livestream.

Inholland Radioshow Live: Onderwijsbattle

Volg de Onderwijsbattle op de voet via onze live Radioshow! Klik op de button hieronder en luister mee. 

Beluister onze radioshow

Digitaal programma: kijk en luister mee!

Digitaal programma onderwijsbattle

Wie bedenkt de beste oplossing voor uitdagende cases uit het werkveld?

24 uurs Onderwijsbattle: Connect to Create  

In één dag een oplossing vinden voor uitdagende cases uit het werkveld? Kijk en luister live mee op woensdag 1 september 2021 tijdens de 24 uurs Onderwijsbattle: Connect to Create. Studententeams van verschillende opleidingen van verschillende locaties van Hogeschool Inholland gaan tijdens dit bijzondere live evenement met elkaar de strijd aan. Dit alles onder professionele begeleiding van onze docenten. Welk team weet binnen 24 uur tot de beste, innovatiefste, creatiefste of duurzaamste oplossing te komen voor een actueel probleem uit het werkveld?

Opdrachtgevers

The Dutch Weed Burger

Hoe maken en houden we duurzaam, lokaal en gezond eten aantrekkelijk voor studenten?

Tien jaar geleden begonnen als eenmanszaak door een dierenrechtenactivist met een foodtruck, lag The Dutch Weed Burger afgelopen jaar in de Albert Heijn en bestormt het bedrijf sinds vorige maand de wereld door een samenwerking met The Livekindly Co. In haar missie om lokaal geproduceerde, plantaardige en lekkere burgers gemeengoed te maken, vraagt The Dutch Weed Burger de studenten om een strategie te ontwikkelen. Eentje waarmee dit bedrijf de komende twintig jaar een globale speler kan worden en succesvol te zijn en te blijven in haar missie.

Het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

Hoe geven we de transitie naar elektrisch, vliegend individueel transport vorm?

Vliegend in je privébolide naar je werk om files te ontwijken. Nog niet zo lang geleden was dat nog echt science fiction. Toch komt die bijzondere werkelijkheid met de huidige technologische ontwikkelingen razendsnel dichterbij. Hoog tijd dus om plannen te maken voor steden om zich hierop voor te bereiden. Het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum daagt studenten uit om in 24 uur met een overkoepelend plan te komen voor steden om de transitie naar Urbain Air Mobility succesvol te managen.

Gemeente Alkmaar: ontwikkeling Kanaalzone

De oevers langs het Noord-Hollands kanaal staan in Alkmaar bekend als de Kanaalzone. De gemeente wil deze oevers transformeren naar een aantrekkelijke, groene en gezonde stedelijke leefomgeving, passend bij haar toekomstvisie. De gemeente vraagt studenten om tijdens de Onderwijsbattle met plannen te komen voor de oevers langs deze bijna zes kilometer lange waterlijn. Daarbij rekening houdend met groen, ecologie, activiteiten langs, op en aan het water, cultuurhistorische elementen en relatie met de ontwikkelgebieden.

Gemeente Hoorn

Hoe maak je Hoorn aantrekkelijker voor jongeren en jonge professionals?

Jongeren, studenten en jonge professionals vormen een belangrijke sleutel in de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van Hoorn en de regio West-Friesland. Zij brengen immers creativiteit, innovatiekracht en levendigheid met zich mee die nodig is om stad en regio te laten bruisen. Maar hoe behoud je deze talentvolle doelgroep en verbind je deze aan de regio? Aan wie kun je het beter vragen dan aan onze studenten? Aan hen dus de opdracht tijdens de Onderwijsbattle: design Hoorn als dé plek waar jongeren, studenten en jonge professionals zich thuis voelen.

Project POCITYF

Hoe maak je Alkmaar groener, duurzamer en slimmer?

Project POCITYF is in het leven geroepen door de Europese Unie om historische steden zoals Alkmaar groener, slimmer en leefbaarder te maken. Dit door op korte termijn stappen te zetten door in Alkmaar innovatieve technologieën en oplossingen toe te passen en te demonstreren.

Studenten worden uitgedaagd te beschrijven hoe een duurzaam en circulair gebouwde omgeving in Alkmaar er in 2040 uit ziet. De studenten maken een visionair plan over hoe deze ‘Stad van de toekomst’ tot stand kan komen en wat de gemeente Alkmaar zelf kan doen om deze positieve droom uit te laten komen.

AZ - Familietribune

Hoe ziet de familietribune van de toekomst eruit?

Voetbal is voor iedereen. Jong én oud. Wekelijks komen duizenden supporters richting het AFAS Stadion om gezamenlijk te genieten van het voetbalspel. Vooral uniek wat dat betreft is de familietribune, een verzamelplek waar jonge fans met papa, mama, opa of oma komen voor een onvergetelijke ervaring. Met internet bepalen echter fans steeds vaker zelf waar, wanneer en hoe zij voetbal consumeren. Voor AZ des te belangrijker om in het familievak een unieke beleving aan te bieden, omdat het stadion immers dé plek is waar jonge supporters zich ontwikkelen tot de fans van de toekomst. Hoe je dat doet? Dat mogen de studenten bedenken tijdens de 24 uurs Onderwijsbattle Connect to Create.

Omring en WLG​ - Zorg van de toekomst​

Welke ontwikkeling, innovatie of verandering in de ouderenzorg kan er gemaakt worden zodat jij hier wilt gaan werken?​

Ouderenzorgorganisaties Omring en WilgaerdenLeekerweideGroep uit Westfriesland slaan de handen ineen en zijn jullie opdrachtgever in deze “Zorg van de toekomst-challenge”. De centrale vraag die zij aan jullie voorleggen is:​ De ouderenzorg wordt steeds belangrijker in de toekomst maar wie gaat hen verzorgen? En hoe kun jij als jongere vanuit jouw vakgebied bijdragen aan de ouderenzorg van de toekomst? Welke ontwikkeling/innovatie/verandering in de ouderenzorg kan er gemaakt worden zodat jij hier wilt gaan werken?​ ​

We dagen jullie uit om een reis naar de toekomst te maken! Hoe wil je zelf beter en gezond oud worden? Hoe zie jij de zorg van de toekomst voor je? Wat is nodig om jou en je peers te verleiden voor de zorg?​

Live pitchen tijdens de Inholland Jaaropening 2021-2022

Het hoogtepunt van de 24 uurs Onderwijsbattle Connect to Create is natuurlijk de finale. Aan het einde van de battle pitchen de studententeams hun innovatieve ideeën aan de jury. Die bepaalt welke drie teams doorgaan naar de finale tijdens de jaaropening op donderdag 2 september 2021. Tijdens de jaaropening mogen de drie teams nog één keer pitchen en het publiek brengt dan ook zijn stem uit. Het winnende team wint 2000 euro aan prijzengeld. Nummer 2 en 3 winnen 500 euro.

Lees meer over de jaaropening

 

Meer weten?

Mail dan naar communicatie@inholland.nl.

Neem contact op

24 uurs Onderwijsbattle: Connect to Create  

Ben jij er ook bij?