We durven van elkaar te leren

Bij Hogeschool Inholland hebben we leren hoog in het vaandel staan. Dat is nogal vanzelfsprekend voor een hogeschool, maar het ligt eraan wat je daaronder verstaat.

Wat ons betreft gaat leren een stukje verder dan het opdoen van kennis om een vak of beroep uit te oefenen. Het gaat erom dat je iemand wordt: een mens. Een mens die zichzelf ontwikkelt, omdat de banen van morgen nu nog niet bestaan. Een mens die om zich heen kijkt, luistert als het moet, en z'n mond opentrekt als het nodig is. Een mens die doorgaat als anderen het tijd vinden om te stoppen, en durft op te staan in een volle collegezaal om toe te geven dat 'ie er niks van snapt.

Kortom, iemand die bereid is te blijven leren, omdat de wereld nu eenmaal blijft veranderen. Voor dat soort leren is het niet genoeg om stapels boeken door te ploegen of een nacht door te blokken. Voor dat soort leren is vooral moed nodig. De moed om:

  • keuzes te maken;
  • dingen uit te proberen;
  • je kwetsbaar op te stellen;
  • je gevoel te volgen;
  • je overtuigingen aan te passen;
  • en jezelf te veranderen omdat de wereld dat van je eist.

Dát durven, dat leer je bij Hogeschool Inholland. 

Hier moedigen we je namelijk aan om dingen uit te proberen. Hier leren we van elkáár, omdat we allemaal iemand zijn en willen worden. Op een school waar je je veilig voelt, en waar je niet anoniem door de gangen loopt. Op een school waar je gezien wordt. Een hogeschool waar ze weten hoeveel lef er nodig is om te leren en verder te komen.

Lees meer (pdf) 

133 nieuwsberichten