Manager Bibliotheek

Functietype: Leidinggevend/ management
Organisatieonderdeel: Stafafdeling Informatievoorziening & Technologie
Standplaats: Haarlem
Uren per week: 32-40

Salarisschaal: 13 (€5.401,60 - €6.579,22)
Dienstverband: Een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vast dienstverband
Reageren voor: 11-04-2023

Jouw meerwaarde

De wereld van informatie is dynamisch en volop in beweging. Hogeschool Inholland staat midden in onze maatschappij en is onderdeel van deze beweging. Informatie en kennis behoort tot onze ‘core business’. Voor onze bibliotheek is het delen en publiceren van informatie leidend en de technologische ontwikkelingen die hierbij kunnen ondersteunen. Flexibiliteit, student gerichte dienstverlening en van blijvende toegevoegde maatschappelijke waarde zijn, is onze uitdaging. Ben jij die betrokken, ondernemende manager die samen met ons deze uitdaging wil aangaan bij onze bibliotheek?

Inhoud functie

De bibliotheek is onderdeel van de afdeling Informatievoorziening en Technologie (IVT) en ondersteunt het onderwijs en onderzoek op acht locaties in Noord- en Zuid-Holland. Ook lectoraten en stafafdelingen maken gebruik van onze diensten. Een aantal van de actuele thema’s zijn: Open Education Resources, Artificial Intelligence, informatie vaardigheid en onderzoekondersteuning. In relatie tot content is de bibliotheek (mede) verantwoordelijk voor de inkoop, het beschikbaar stellen, ontsluiten, auteursrechten, structurering en het (mede) vormgeven aan record management en archiveren van informatie. 
Als lid van het MT ben je één van de drie managers binnen deze stafafdeling. Je faciliteert en enthousiasmeert een team van 19 professionals die, vanuit de bibliotheek processen, ondersteuning geven aan het onderwijs en onderzoek, zowel de studenten als de docenten. We werken met elkaar hybride en als wij elkaar treffen is dat vaak in Haarlem. Dat geeft jou ook de ruimte om je werk hybride te organiseren, over de locaties heen.
Het team opereert grotendeels op basis van zelfsturing in domeinteams en expertisegroepen. Trend hierbij is; van domeingericht naar domein overstijgend werken, waarbij door analyse van de activiteiten en het resultaat, effectiviteit en zichtbaarheid in deze dienstverlening vergroot.  Het Inholland strategisch plan (2022-2027), het meerjarenplan (staven) en het IVT (bibliotheek) jaarplan 2023, vormen de basis van waaruit wordt gewerkt. 

Jouw rol

Als manager breng je een ondernemende en vernieuwende geest voor de verdere ontwikkeling van onze bibliotheek. Je bent een stevige inhoudelijke gesprekspartner als het gaat om strategische onderwerpen en ontwikkelingen van onze bibliotheek processen en de IVT afdeling. Samen met jouw collega’s geef je opvolging aan de ingezette koers om de dienstverlening  en organisatie verder te optimaliseren oftewel een moderne invulling van de diensten. Vanuit datagedrevenheid naar informatie is daarbij een belangrijk speerpunt. 
Het team is volop in beweging en heeft binnen de context van Inholland en IVT een eigen 'WHY' gedefinieerd: "Wij inspireren en delen informatie met onze omgeving, zodat Inhollanders zich ontplooien tot professionals die bijdragen aan de ontwikkeling van de samenleving."
Jij kunt het team meenemen in deze beweging, weet hoe je zorgt voor positieve energie en hoe om te gaan met de effecten die daarbij spelen. Ook heb je ideeën en concrete voorbeelden uit je eigen praktijk hoe je innovatief denken én doen het beste kunt ondersteunen. Als betrokken manager heb je daarbij aandacht voor de talenten en ontwikkeling van jouw medewerkers en faciliteer je een werkomgeving waarin veilig en vanuit vertrouwen wordt samen gewerkt. Jij hebt budgetverantwoordelijkheid en  ontwikkelt  en onderhoudt, onder andere vanuit interne netwerken (cirkels), contact met de managers van de onderwijsdomeinen en stafafdelingen. Je weet wat er (inter)nationaal speelt in het onderwijs, bent nieuwsgierig naar maatschappelijke ontwikkelingen en kunt deze samen met je afdeling vertalen naar praktische dienstverlening. 
Je intensiveert de interne samenwerking met teams en medewerkers van andere organisatieonderdelen binnen Inholland. In je aanpak en besluitvorming heb je altijd alle belangen voor ogen: Die van onze doelgroepen   en die van onze organisatie, teams en individuele medewerkers.
Je krijgt alle ruimte voor jouw eigen ideeën, kan hierover sparren zowel binnen als buiten de organisatie. Daarom onderhoud je een intensief netwerk met externe relaties waaronder collega bibliotheken en organisaties op maatschappelijk, cultureel en educatief terrein. Uiteraard met de strategie van Inholland in gedachten.
Je leest het goed, er liggen mooie kansen maar ook zeker een aardige uitdaging. Onze organisatie en daarmee de bibliotheek als belangrijk onderdeel, is volop in beweging. Dit vraagt van iedereen een flinke dosis doorzettingsvermogen en flexibiliteit. 

Wie ben jij

 • Je hebt ruime leidinggevende ervaring binnen een organisatie in ontwikkeling.
 • Je kunt in gezamenlijkheid de strategie van de bibliotheek ontwikkelen en in beleid (laten) vastleggen. Daarnaast kun jij deze strategie samen met het team en betrokken bedrijfsonderdelen verwezenlijken.
 • Je hebt ervaring met het implementeren van open acces beleid.
 • Je werkt projectmatig en monitort de voortgang.
 • Je hebt een hbo+ werk- en denkniveau.
Als wij met jou in gesprek gaan, dan weet jij ons te overtuigen met voorbeelden waaruit duidelijk wordt dat jij: 
 • Als manager vooruit kijkt, kansen ziet en deze om kan zetten in uitvoering. Je signaleert knelpunten of problemen snel en weet deze op te lossen.
 • Vanuit jouw mens- en klantgerichte instelling collega’s aanhaakt om de dienstverlening te optimaliseren.
 • Als inspirerende leidinggevende goed kunt luisteren en ontwikkeling centraal stelt.
 • Een graag gezien relatiebouwer bent die goed kan schakelen tussen verschillende organisatielagen, belangen, doelen, en rollen.
 • Van nature nieuwsgierig bent, nieuwe informatie je snel eigen maakt en anderen daar ook toe stimuleert. 

Wat bieden wij

 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.  
 • Een salaris van minimaal €5.401 en maximaal €6.579 bruto per maand, schaal 13, bij een fulltime dienstverband. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw werkpakket, ontwikkelde vaardigheden en opleiding.
 • Een werkweek van 40 uur per week, maar weet dat alles vanaf 32 uur per week ook bespreekbaar is.
 • Een goed te bereiken werkplek in Haarlem, je werkt over de vestigingen heen. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt een NS Businesscard. Reis je af en toe met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,15,- per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur en een vaste (aanvullende) internetvergoeding van € 10,- netto per maand
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Een persoonlijk sportbudget ter waarde van maximaal € 240 euro per jaar
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. 
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.
 

Jouw werkomgeving

Bij Informatievoorziening en Technologie (IVT) durf je jezelf te zijn. Je voelt je al snel thuis in onze open, vertrouwde werkomgeving met een diversiteit aan collega’s in een breed werkveld. Je komt terecht in een hecht team waarin we graag zien dat je elkaar stimuleert telkens dat stapje extra te zetten. Hoe kunnen we studenten en collega’s buiten IVT nog beter faciliteren? Dat is de vraag die de verandering van onze afdeling nu in gang zet. Jij krijgt volop vrijheid en verantwoordelijkheid om invulling te geven aan de plannen van IVT en jouw specifieke team. We dagen je uit kansen te pakken en vernieuwingen vorm te geven. Het is leren en experimenteren zoals we dat ook van onze studenten vragen. Ook jou bieden we uitgebreide mogelijkheden om een leven lang te leren. Binnen onze hogeschool bieden we je volop support om door te groeien. Daarbuiten kun je meewerken aan leerzame projecten voor onderwijsinnovatie met IT in het hoger onderwijs. En via het samenwerkingsverband IT Circle Nederland kun je kennis delen met andere IT-professionals en zelfs stagelopen. Werken bij IVT is wat jij eruit haalt.
Als je bij ons komt werken, werk je samen met ongeveer 120 gedreven andere collega's dagelijks aan het ondersteunen van onze studenten en collega’s met essentiële voorzieningen. Je krijgt bij ons de ruimte om flexibel te werken. De meeste IVT-collega's werken vanuit huis of op onze locatie in Haarlem. Wil je meer weten over Onderwijs & Innovatie? Bekijk dan hier ons werkgeversverhaal: Werken bij Informatievoorziening en Technologie (IVT (inholland.nl)

Werken bij Hogeschool Inholland: ontwikkelen met een open blik 
Samen met jouw collega’s moedig je studenten aan om uit te groeien tot zelfstandig denkende professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van onze hogeschool, het onderwijs en ook ons praktijkgericht onderzoek.  
Interdisciplinair werken we samen met het werkveld aan duurzame en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Ook maken we werk van flexibilisering. Trots kijken we om ons heen, zien kansen en durven deze op te pakken. We verrijken ons werk en voelen ons thuis in meerdere rollen. Je krijgt bij ons de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, om te blijven groeien als professional én als mens. Want we weten elkaar te vinden, hebben aandacht voor elkaar.  
Onze hogeschool voelt als thuis, een plek waar je jezelf kunt zijn, gekend en gewaardeerd wordt om wie je bent. We kennen elkaar en durven van elkaar te leren. Iedereen mag er zijn. Want studenten staan centraal, maar onze collega’s zijn net zo belangrijk! Samen werken we aan één Inholland. Of je nu aan de slag gaat als docent (onderzoeker), ICT-er of manager, werken bij onze hogeschool is samen ontwikkelen met een open blik! 
Nieuwsgierig naar jouw toekomstige collega's? Ontdek hier hoe zij het werken bij onze hogeschool ervaren! Zij vertellen jou meer over onze cultuur, bijzondere samenwerkingen binnen en buiten de hogeschool, de ruimte om te experimenteren en hun eigen ontwikkeling.
 

Sollicitatieproces

Durf jij voor deze uitdaging te kiezen? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt tot en met maandag 10 april reageren op deze vacature. 
 • In diezelfde week kun je een eerste terugkoppeling verwachten 
 • Op maandag 17 en woensdag 19 april vinden de eerste kennismakingen plaats in Haarlem.
 • Op dinsdag 25 april vinden de tweede gesprekken plaats in Haarlem.
Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team. 

Heb je vragen of misschien ben je nieuwsgierig geworden naar onze werkomgeving? Neem dan eens contact op met Cees Plug (stafhoofd IVT). Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-21115225 en kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden.

Algemene vragen?

Neem dan contact op met
Marianne Hollestein, senior wervingsadviseur
Tel.: 06 2111 5506

Is onze collega niet bereikbaar?

Vraag een terugbelverzoek aan. Dan zorgen wij dat je wordt teruggebeld.Je kunt je vraag ook via e-mail sturen naar werken@inholland.nl. Belangrijk om te weten: Wij nemen via e-mail geen sollicitaties in behandeling. Solliciteer daarom via het sollicitatieformulier onderaan deze pagina.

Deel deze vacature

; ;