Studenten Accountancy buigen zich over jaarrekening AZ

Studenten van de Alkmaarse opleiding Accountancy zijn tijdens een negenweekse proeftuin bezig met het analyseren van de vraagstukken rond de jaarrekening van de Alkmaarse voetbalclub AZ. Hogeschool Inholland Alkmaar werkt samen met regionale partners aan onderwijs in de praktijk.

Opleiding
Accountancy
Betrokken studenten
30
Jaargang
1
Beroepsproduct
Analyse

Kom meer te weten over deze case

Beroepsproduct

“Deze periode staat voor de derdejaarsstudenten Accountancy in Alkmaar en Rotterdam in het teken van het betaald voetbal. De traditionele lessen op het gebied van controleleer en administratieve organisatie zijn in projectvorm opgehangen aan de jaarrekening van AZ. In deze Inholland-proeftuin wordt ervaring opgedaan met een nieuw didactisch concept dat de basis gaat vormen voor het nieuw te ontwikkelen curriculum van de opleidingen Accountancy en Finance & Control," vertelt Erwin Tuin, docent Accountancy.

 

Ervaringen van onze studenten

Tijdens de rondleiding in het stadion bezochten studenten en docenten ook de kleedkamer van AZ. 

“Het was leuk te merken dat studenten zich goed hadden voorbereid. Er werden goede vragen gesteld over automatisering van administratieve processen, jaarverslaggevingsvraagstukken over bijvoorbeeld de waardering van contractspelers op de balans en ethische dilemma’s met betrekking tot gekregen overheidssteun in verband met corona”, aldus Erwin Tuin.