Case DRIO

De Dienst Regionale Informatie Organisatie (DRIO) van de politie-eenheid Den Haag heeft te kampen met een stoffig imago. Aan de tweedejaars studenten van de opleiding Creative Business de taak om de werkzaamheden van DRIO beter zichtbaar te maken binnen de politieorganisatie. “Onze posters met pakkende afbeeldingen en teksten maken het verschil”, aldus Lisa Blom.

Opleiding
Creative Business
Betrokken studenten
4
Jaargang
2
Beroepsproduct
Brainstorm

Kom meer te weten over deze case

Beroepsproduct

De DRIO verzamelt informatie en geeft deze door aan agenten. Hun werk speelt zich vooral af achter de schermen. “We hebben posters gemaakt met pakkende afbeeldingen en teksten. Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat de informatie die agenten op straat krijgen voordat ze op huisbezoek gaan, bij de DRIO vandaan komt”, zegt Blom. “Tijdens dit project was ik de creative manager. Ik heb mezelf uitgedaagd door niet afwachtend te zijn als er creatieve ideeën verzonnen moesten worden.”

Ervaringen van onze studenten

“De communicatie met de opdrachtgever verliep soms wat moeizaam. We liepen daardoor een achterstand op. Ik heb veel van die situatie geleerd. Voortaan onderneem ik meteen actie en wacht ik een antwoord niet af. Goed blijven communiceren met de opdrachtgever is belangrijk. Je kunt beter direct bellen als je iets wil weten. Dat scheelt veel tijd en stress.”

Lisa vond het ontwerpen van de posters het leukst. De studenten werkten daarvoor samen met een fotograaf van de politie. “We vroegen ons af welke posters ons aanspreken en dat waren vooral de ‘schokkende’ beelden. Op internet hebben we toen gezocht naar soortgelijke afbeeldingen voor de posters. Het hele proces, van het bedenken en uitvoeren van een concept tot het maken van de foto’s, was interessant. Ik ben trots op het resultaat. De posters kunnen zo door de politie gebruikt worden. Het was leerzaam omdat we verschillende technieken hebben ingezet om achter de wensen en behoeften van de doelgroep te komen. Het was gaaf om dit project voor de politie-eenheid Den Haag uit te voeren. Iedereen kent het.”