Case RTL Nieuws

Ex-verslaggever van RTL Nieuws, Jaap van Deurzen, gaf in 2019 een masterclass ‘Storytelling in het nieuws’ aan de eerstejaarsstudenten Crossmediale Communicatie. Na afloop interviewde student Jiska Schutijser (24 jaar) hem. Ze deed het interview en camerawerk en de editing en montage. Het resultaat is een mooie video.

Opleiding
Associate degree Crossmediale Communicatie
Betrokken studenten
1
Jaargang
1
Beroepsproduct
Interview

Kom meer te weten over deze case

Beroepsproduct

In het eerste jaar kregen de studenten masterclasses van professionals uit de praktijk. Daaraan werden opdrachten gekoppeld om de masterclasses zo effectief mogelijk te maken. “Ik heb de opdracht opgepakt om de persoon die de masterclass geeft na afloop te interviewen, dit op camera vast te leggen en de beelden te editen”, vertelt Jiska. “Ik vond het leuk om Jaap van Deurzen te interviewen en meer te leren over camerastandpunten en het editen van een interview.”

Ervaringen van onze studenten

Voor Jiska was dit de eerste keer dat ze een interview filmde en monteerde. Ze kreeg opbouwende feedback van de coaches. Zo had ze bijvoorbeeld meer kunnen inzoomen op het gezicht om emoties goed in beeld te brengen. “Deze feedback neem ik mee in volgende opdrachten”, zegt Jiska. “Het was spannend om iemand te interviewen die altijd anderen interviewt. En interessant om te zien hoe je jezelf uiteindelijk ontwikkelt. Ik heb veel geleerd. Het is leuk om audiovisueel bezig te zijn en terug te zien van wie we masterclasses hebben gekregen. Ik raad iedereen aan om opdrachten binnen je interessegebied met beide handen aan te pakken. Dat is echt een kans voor je eigen ontwikkeling.”